9.11.10

Utenfor mitt hus.

Det er høst på gården, og rimen legger seg om morningene. Noen kalde dager ligger den hele tiden, om sola ikke titter fram.

Ser nå at jeg ikke har tatt noen oversiktsbilde av huset eller de andre husene, kun litt detaljebilder. Jeg får vise dere de store linjene sånn etterhvert.Det har vært ulike sommerblomster i pottene mine i løpet av sommeren. Nå på høsten er det Erica som pryder dem. Synes de er vakre, de beholder fargene så lenge.
De gamle jernplatene i bakgrunnen, fant jeg ved en gammel, nedgravd potetkjeller på gården.
Noen av min manns slektninger har en gang i tiden kastet en helt vidunderlig støpejernsovn der.
Nå var det ikke mye igjen av ovnen, men disse platene var hele! Passer flott til å stå ute og dekorere husveggen!

Melkespannene er fra en tidlig fase av melkeproduksjonen her på gården.Dverghøna vår "Trine" går fortsatt ute. Hun, to jærhuns og en stooor hønemor, (som jeg ikke husker rasen på i farta) tripper rundt på tunet. Men de er mest til pynt nå, for de legger ikke egg lenger. Ant er det kulda og årstiden som gjør det. Men de er litt gamle også, disse hønene, så de er ikke akkurat de mest produktive, hehe.
Men de er fine, og de får nå gå her. De har ett varmerom inne i låven som de kan gå inn i, om de skulle fryse. Der har de mat og vann også. Høner kan være ute hele året, så lenge de kan varme seg ett sted.
En gjenglemt blad av jern.
To kalde fugler ved ett tomt fuglebad.Jeg ble så glad da jeg så denne lille grenen med klatreeføy. Den plantet jeg for to år siden, i steinbedet rett utenfor huset. Og så har jeg liksom ikke sett at den har klart å feste seg. Jeg trodde den hadde tatt kvelden. Og det hadde ikke vært så rart, for det er ikke vanlig at eføy vokser så godt her på tørre østlandet. Men denne har visst bestemt seg for at den vil bli i min hage.

Og det gjorde meg så godt i dag!
Pin It!

13 kommentarer:

 1. Du har ein fin blogg!!! Og veldig innspirerende og vakkert hjem! Takk for titten :) Glede meg te å lese/se videre, eg!
  Og du, et lite spørsmål: Den kvite vegglampa som henger over den kvite fine kommoden din - kor har du kjøpt den? Meg og mannen skal snaaart flytte sammen i ein koselig leilighet og eg e på jakt etter ein sånn ca lampe som den!
  Klem frå Ingrid (Yngve si litlesyster og Lilly si litlesvigerinne!)

  SvarSlett
 2. Hei Ingrid!
  Så hyggelig å se deg her!
  Du, den lampa arvet vi fra Asbjørns farmor. Den er utrooolig kul, og jeg er så glad i den. Så jeg skjønner godt at du er på jakt etter en slik en. ;) Håper du finner en, sånn etterhvert.

  Lykke til med mann og leilighet (som forøvrig er utrooolig lekker!) og alt sammen!

  Klem

  SvarSlett
 3. Så flott blogg du har laget deg da! Legger meg til som følger og gleder meg til fere oppdateringer:)

  SvarSlett
 4. du kler å blogge, snuppa! gleder meg til fortsettelsen :)

  SvarSlett
 5. Så flotte bilder, vennen! Jeg kjenner at jeg skulle kommet og besøkt deg snart!!

  Klem, c

  SvarSlett
 6. Rune was here ;) (Marie digga bloggen!) Håper du og dine har det bra :)

  SvarSlett
 7. Så flink du er da. Nydelige bilder :-)
  Vi kommer østover en tur i romjulen, gleder oss til å treffe dere igjen.
  Glad i dere alle sammen...

  Snakkes så lenge...
  Klem fra gjengen i Egersund

  SvarSlett
 8. Fine, fine huset <3

  Liker bloggen din veldig godt, lagres under favoritter sporenstreks!

  *Klemme på*

  SvarSlett
 9. Fine greier! :)

  SvarSlett
 10. Kjempe fin blogg du har! Romantiskretro var ett passende navn! Likte godt Trine - dverg høna! Har akkurat satt igang med blogging igjen jeg også! Veldig moro! Jeg gleder meg til å følge deg og din familie fra Vestlandet videre! Ha en fin dag!:o)

  SvarSlett
 11. heihei!
  ..og 1000 takk for koselig besøk av deg på bloggen min! og så flott at du la igjen noen ord, så jeg kunne finne tilbake til deg :0)
  ..herlig blogg du har - elsker mixen din!
  jeg legger deg inn i blogglisten min, om det er ok..?
  ..fortsatt fin dag - moa

  SvarSlett
 12. Utrolig fin blogg, An-Magritt! Og så fine bilder! Du er kjempeflink og jeg er kjempeglad i dag, kjære søster!

  Klem fra lillebror! :-)

  SvarSlett
 13. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett