8.11.10

Hvilken stil? Er det "lov" å blande?

Jeg har stort sett vært ganske bevisst på hva jeg liker av interiør, farger og møbler.
Men jeg innser jo at jeg har variert en del i de siste årene. Og jeg lurer på hva det betyr sånn egentlig. Mitt hus er gammelt. Og det passer virkelig å ha fransk landstil her inne. Og jeg elsker det hvite!Det hvite gjør meg rolig til sinns. Det beroliger tankene, og ofte trenger jeg akkurat det, hehe.
Med 4 barn og ett overkreativt tenkende hode, så trenger jeg noe rolig å se på.Men jeg er også utrolig glad i farger! GLADE farger, retrofarger. Lilla, orange, grønn, brun, sammen og hver for seg. Gamle stoffer, gardiner og duker som forteller en fargerik historie!


Er det "lov", estetisk sett å blande disse stilene?
Går det ett skarpt skille her?
Eller kan de settes sammen?

Dere må fortelle meg hva dere tenker om dette.
Er det noen av dere som føler at dere setter sammen det franske,
hvite, med det fargerike og retoiske? Og event hvordan?

Og det store spørsmålet; er det lov?

Det er noe jeg lurer veldig på!
Pin It!

10 kommentarer:

 1. For et FANTASTISK spennende tema!! Et tema jeg stadig kretser rundt når det gjelder interiøret og utformingen av hjemmet mitt. Jeg har (som du) vært gjennom en del ulike stilarter de siste årene og opplever akkurat det samme som deg, nemli at hjemmet vårt består av elementer fra alle disse periodene og også fra ulike faser i livet som vi har gjennomlevd. Til tider synes jeg hjemmet vårt har sett litt kaotisk og rart ut, med mye blandings. Andre ganger har jeg virkelig følt at når alt matcher for mye, blir det for enkelt og likegyldig for meg. Make sense? Jeg synes vi skal frigjøre oss fra alle slags myter om alt som ikke passer sammen og heller LEKE oss litt. Tenk på hjemmet ditt som ditt personlige lerret og blås en lang marsj i hva andre måtte mene om det. Det er jo tross alt du og din familie som skal leve hverdagene der. Bort med interiørpolitiet, på den måten har jeg stor tro på at hver og en klarer å skape sitt UNIKE preg.
  Jeg synes det er viktig å ta litt hensyn til hvilken stilperiode huset ditt er fra, men mener at det absolutt ikke er nødvendig at hele huset oser av fransk landstil selv om du har et nostalgisk utseendet på huset ditt. Hvis jeg var deg, ville jeg satset på en ren og hvit base, krydret med litt farger og elementer fra ulike perioder. Synes du har det kjempefint jeg!!!

  Fin ny uke til deg :-)

  SvarSlett
 2. Takk for en lang og flott kommentar, shinedesign. Og det er så godt å lese at det er greit å slippe fra seg alle forventinger om at en må følge en viss stil. Selv er jeg ganske trygg på hva jeg liker, og trives med hvordan jeg gjør det. Men jeg trenger å høre hva erfarne bloggere og interiørstylister ser på saken. Jeg er ikke ny i interessen for mitt hjems interiørforandringer, men jeg er ny i det å fortelle om det og vise det.

  Takk for at du tok deg tid! Det satte jeg stor pris på!!

  SvarSlett
 3. KLART det er lov! Du gjør AKKURAT sånn som du vil. Hvem er det som definerer stiler? Det er jo ikke noe smakspoliti som sitter og sier at det er lov og det er lov. Jeg synes det viktigste er at de gjenstandene og møblene man har, de har man fordi man liker dem og fordi de har en historie som betyr noe for en.

  Hvis du gjør det, blir det DIN stil.

  Og ja, fransk landstil kan jo passe til gamle hus. Men de hadde NEPPE fransk landstil i huset deres for X antall år siden. Det de garantert hadde, var gjenstander som de trengte, som de brukte og som sa noe om dem som bodde der. <3

  SvarSlett
 4. hei du
  det fine er at hjemme hos deg er det bare du (og kanskje gubben) som bestemmer! :) hele målet er jo at du og familien din skal trives der. så hele måleparamteret er om dere gjør det eller ei! :)

  tror kanskje jeg hadde droppa det aller mest feminine og romantiske i landstilen, hvis jeg skulle blanda mye med retro. ellers så ville jeg personlig hatt det rolig og lyst på stua, og heller boltra meg i mer farger på kjøkkenet :)

  lykke til med miksen
  hilsen Åpent hus

  SvarSlett
 5. Åh heilage du! Så herlig at du fant bloggen min!! Og så fantastisk at du også har begynt å blogge! Gleder meg til å følge deg! :D
  Angående stil, så synes jeg det er så fint å blande litt av hvert. At man ikke må bestemme seg for èn spesiell stilretning! Det som er meningen er vel at du og familien skal trives i omgivelsene, og ikke leve i en interiørannonse? ;)

  Mange klemmer, cj

  SvarSlett
 6. Smileull: Nei, det var nok neppe noe fransk stil her på 1800-tallet. Men landstil var det nok. For mange av møblene vi har her nå, er fra husets nye dager.

  Åpent hus: Takk for innlegg og tanker! Og ja, det er absolutt trivsel som skal være måleparameteret. Og jeg merker veldig fort om jeg trives i mitt interiør eller ikke. Om det "stemmer" eller ikke. Og en god tanke å la stua være roligere enn kjøkkenet.

  Camilla: Nei, en interiørannonse blir det nok ikke her, hehe. For her i huset ser det ut som om det bor en familie med 4 (!) barn. :)
  Og du har rett, en god blanding er godt!

  SvarSlett
 7. Hei Skatten<3

  Såklart du kan mikse stiler, det du beskriver kaller jeg landstil og det er slik jeg husker huset deres. Man må ikke kalle det Fransk landstil, det holder med landstil, lyse koselig møbler, treverk, kopper og kar etter bestemor og masse hjerterom.

  SvarSlett
 8. Hei! Ser at du har fått masse bra tilbakemeldninger. Helt klart: ALT ER LOV! Er man kun tro til en stil, så blir det fort kjedelig og alt for forutsigbart :)
  Hilsen jentene hos 13.

  SvarSlett
 9. Helt enig: Alt er lov!
  Har satt meg det samme spørsmålet selv, etter å ha blitt inspirert til frustrasjon og glede via det å blogge. Her og der popper det opp ideer til så mye jeg liker, og jeg liker mange forskjellige stilarter. Falt meg litt til ro da jeg fant "Cheap chic" og tenkte at "dette er meg".
  Se på de nye stilartene som kommer nå, med blant annet stilen "Labour Lust". En herlig mix, der alt er lov. Nå er det stort rom for å være personlig, og det er noe jeg roper et høy HURRA! for. Det er jo det som er herlig! Å komme inn i en blogg og se personlighet i et hjem er det beste som er. :)

  SvarSlett
 10. En herlig blogg, An-Magritt! Og i likhet med deg klarer jeg ikke å slå meg til ro innenfor en renspikket stilart. Så jeg er veldig med på å blande og mikse litt :) Litt hvitt, litt sart, litt retro, litt moderne (som mannen har dratt i hus) og en klatt farge, så er jeg fornøyd!

  Gleder meg til å følge bloggen din videre! DU inspirerer!

  -jenny

  SvarSlett