12.11.10

Stua mi

I dag har jeg vasket hus og vært flink husmor.

Og siden jeg allikevel hadde ryddet, så måtte jeg skynde meg å benytte meg av muligheten til å ta ett bilde og tre.
(Det er ikke ofte at stua er så ryddig altså, det kan jeg love dere. Stort sett ser det ut som om det bor 4 barn her. Noe det faktisk gjør. ;) Og å rydde imens de er hjemme og i aktivitet, er som å måke snø når det snør, hehe.)

Sofaen min er en ikke så æreverdig Eketorp. Men den har fungert topp for oss med småbarn.

Vi hadde tidligere ett beige trekk, men det ble utslitt faktisk. Vasket i maskina mang en gang.
Jeg har lenge ventet på at det skulle komme ett grått trekk, og i sommer kom det endelig!!
Jeg liker den grå, litt kalde fargen. Og så har jeg spedd på med ulike turkisenyanser i det hvite.

Det store, runde bordet kjøpte jeg på et bruktmarked. Det stod skjult inne i en container.
Det så mer ut som om det skulle kasseres. Men jeg så det og så at dette kunne jeg så absolutt bli glad i! Vi sagde 10cm av beina på det, for de var ganske så slitt nederst alle fire. Og dermed ble det ett perfekt salongbord. Dette er ett av de funnene som har gledet mitt hjerte mest!
Veggene mine er i Lys Jord. Det var veldig inn da vi malte stua for 8 år siden.
Og gulvene mine er brunbeisede. Men jeg ønsker meg veldig hvitt gulv. Julegave fra mannen, kanskje?

Treverket er godt og originalt. Men det er så lavt under taket her, at det hadde vært en fordel med lyse gulv. Takene er heldigvis hvite.
Det lille runde bordet kommer fra min svigermors barndomshjem.
Ingen av hennes søsken var interessert i det. Flere ble spurt om de ville ha det, men heldigvis for meg, så var det ingen som så skjønnheten i det. Jeg pusset det og malte det om.

Nå står det der, hvitt med en skjær av mintgrønn/turkis.

Den gamle turkise lampa over her, kjøpte jeg på ebay.
Syntes den hadde en så vidunderlig farge, og passet perfekt inn i stua mi!

Det var det jeg rakk å ta av bilder i dag, før minstemann krevde min oppmerksomhet igjen.
Når stua blir rotete og støvete igjen, så skal jeg se på disse bildene og mimre over en ren og ryddig dag. :)
Pin It!

13 kommentarer:

 1. elsker stua deres og de som bor der! :) klem fra hytta!

  SvarSlett
 2. Tusen takk for koselige ord hos meg. Jeg måtte jo inn å titte hos deg også, likte det jeg så.
  Jeg legger meg til som følger så kan vi følge hverandre *smil*
  Ønsker deg en fin fin helg.
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 3. Herlig stue! Rett og slett hjemmeskoselig og, ikke minst, vakkert!

  KLEM

  SvarSlett
 4. Kjenner igjen det du sier om at "å rydde mens barna vokser opp, er som å måke mens det snør," fra en magnet på farmors kjøleskap? Uansett, er helt herlig sagt! Og elsker stua di!! Love.

  SvarSlett
 5. Det er så koseleg hos deg, og det vart utrulig luftig med stolbytte i stova!

  SvarSlett
 6. Så du ønske det kommentarer, så her kommer en. ;)
  Lekker stue! Og jeg syns det var lekkert gulv du hadde jeg! "Alle" har hvitmalte gulv for tida. Har ønsket meg malte gulv en stund selv, men vi får nå se om det noengang blir noe. (Men det er mest pga det praktiske jeg vil male da.. To voksne, to barn og en hund på et luta, men ellers ubehandlet tregulv=mareritt å holde rent...)

  Håper du har en god helg.

  SvarSlett
 7. Veldig fin blogg du har! Og nydelig stue. Stolen du pusset opp ble flott! Fikk lyst til å male litt selv, jeg =)

  SvarSlett
 8. Ja,man får benytte sjansen når stua er ny vasket! Men synes det er fint når man ser att der bor noen der også!:o) Ingen som alltid har putene perfekt oppsatte og tente lys! Men "fyttirakkærn" så fint du har det! Likte spesiellt godt stolen og den turkise lampen!

  God søndag♥

  SvarSlett
 9. så fiiin stue.
  og den spisestuen din i turkis var også veldig fin.

  SvarSlett
 10. morsomt å se hvor stor forandring det har blitt siden jeg tråkket noen barnesko der med Åshild for ca 20 (!!) år siden! :) Veldig fin stue, enig med deg - elsker turkis! Fantastisk at du fant spisestue i den fargen! :)
  hilsen mari kiserud :)

  SvarSlett
 11. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 12. Så utrolig fin blogg du har.først oppdaget den idag, og her liker jeg mye! Moro å se det lille runde bordet.Nettopp satt et slikt i garagen klar for maling,etter flere år i min bestefar sin kjeller:)Lulla

  SvarSlett