27.12.10

Gangen i 1. etage.Fargerike knagger fra Kremmerhuset, disse er til barnas jakker.
"Hjemmelaget speil". Ramme tatt fra bilde kjøpt på bruktbutikk.
Rammen ble malt og jeg limte ett stort speil på baksiden.
Kommoden er arv.
Stor M og hvit knaggrekke er fra House Doctor.
Vimplene er hjemmelaget.

Speilet er laget av rammen til ett stort bilde jeg kjøpte på loppemarked. Jeg tok ut selve bildet, malte rammen, og limte/skrudde på ett enkelt speil. Billig og flott.

Den hvite kommoden er arv. Der har ungene votter, luer og skjerf.

Skobenken er hjemmesnekret av IKEAhyller, og malt hvit.
Vi brukte Lack-hyller som vi hadde på veggen i gangen før.
Her er det to lange Lack-hyller som ligger vannrett. Og for å lage tre bein per vannrette hylle,
så sagde vi opp noen kortere Lack-hyller. De ble skrudd vast på den vannrette med vinkeljern.

Under er det gamle potetkasser fra gården her.
Kassene ble snekret av Retromannens farfar da det var potetdyrking her.
Vi har skrudd hjul på kassene.
Ungene har en kasse hver, slik kan de lettere både sortere og holde orden på sine sko.


Edit med ny informasjon fra gode svigermor:

"Flott gang! Kan opplyse at det var mannens oldefar Anton (f. 1878) som snekret potetkassene. Det var med rest-materialer etter byggingen av nytt fjøs på gården i 1958.(altså var han 80 år da han snekret kassene). Dette har jeg fra din svigerfar".

Takk kjære svigermor for informasjonen!
Da er de kassene enda eldre enn jeg trodde.
Pin It!

26 kommentarer:

 1. Bare deilig! klem fra PiPa

  SvarSlett
 2. Takk for en kort kommentar med masse mening i ;). Og til den må jeg bare si ditto ;).

  Det med potetkassene synes jeg var en ganske enkelt genial idé. Jeg har gledet meg til å se det, for du har jo skrevet om det tidligere. Så fint å bevare gårdshistorie, å gjøre noe som har vært nyttig nyttig igjen. Og så har jo jeg nostalgi i mellomnavn jeg da ;).

  SvarSlett
 3. Den skohyllen var rett og slett fantastisk. Jeg har lenge vært på utkikk etter en skohylle/benk til gangen, men aldri funnet den perfekte. Om jeg får kopiere så kanskje dette er den! Hvilke hyller har du laget den av?

  SvarSlett
 4. Det er ein fryd å sjå på bilda dine - fine fargar og koseleg atmosfære! Utruleg kor oppfinnsomme og kreative enkelte (du) er:)

  SvarSlett
 5. Kjempefint og koselig. Super ide til skohylle, og lerkegran med vimpler... ja nå ble jeg inspirert gitt:-) Takk!!!

  SvarSlett
 6. Så flink du er med hyppige fine innlegg! SÅ tøff gang du har! Den M' en atså - den var helt rå!
  Den er ferdigkjøpt ja? Må prøve å få tak i den...
  Ser du har kosa deg med litt ny layout og bilder på bloggen, den blir finere og finere, ser du koser deg med det! Er alltid så koselig å komme på 'besøk'
  Klem fra Tone

  SvarSlett
 7. Så flott gang!elsker miksen med det fargespreke og det "gode gamle" . Ser ut til at dere har løst systemet :_kaos i gangen.
  Kan tenke meg det lett blir det med mange barn :) Flott at barna har egene potetkasser til eget tøy. herlige kasser!
  Inspirasjon med stor I !
  Hilsen frk.eplegrøt

  SvarSlett
 8. Oh my God, drømmegangen min! Jeg har fått meg et nytt forbilde!! :D

  SvarSlett
 9. Tusen takk for alle flotte kommentarene! Det varmer altså!
  Gangen min har i lange, lange tider vært kilden til masse frustrasjon! Men da jeg kom på dette med disse hyllene og kassene, så løste mye seg. Jeg har lys til å lage den litt lengre, slik at jeg og min mann også får sko i hver vår. Men jeg får se hva jeg rekker.

  Nina; ja ikke sant. Nostalgi som kan brukes. Det er deilig!

  Siv Iren; klart du kan kopiere!
  Vi har brukt "Lack- vegghylle"-serien.

  http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/60103750

  Vi brukte de vi hadde i gangen tidligere. Alle skoene stod før på slike hyller. Skoene sto åpent, fritt for innsyn, og det ble aldri ryddig. En lang Lack-hylle ble til halve benken, (delt på langs, om du skjønner) og to kortere lackhyller ble den andre delen. Så sagde vi ett par andre Lack-hyller opp, til bein. Skrudde dem fast med vinkeljern.

  "Beina" på benken var allerede hvite. Mens setet var bjørkefarget, så det malte jeg hvitt.


  Designhund; ja koooooser meg med bloggen!!

  Datt; tusen takk. Jeg tror jeg rødmer! :)

  SvarSlett
 10. Designhund, jeg glemte å si at den M'en var slik da jeg kjøpte den ja. De hadde flere bokstaver også på Dorothea. Kjøpte den på Vinterbro senter ved Tusenfryd. De har den sikkert på andre Dorotheabutikker også.

  http://dorotheas-eventyr.blogspot.com/

  SvarSlett
 11. For en nydelig og personlig gang. Små fine og praktiske detaljer! Skikkelig flott altså! Håper du har fine juledager sammen med dine. Klem fra meg!

  SvarSlett
 12. Åhhhh, så fint snuppa!
  Eg kunne rett og slett flytta rett inn :o)

  Du e så flink te å gjørr det koselig, personlig og fint rundt deg.

  Gratla med Kitchen Aid og forresten, og håpe du har ei skikkelig fin jul med dei rundt deg :o)

  KLEM

  SvarSlett
 13. Flott gang! Kan opplyse at det var mannens oldefar Anton (f. 1878) som snekret potetkassene. Det var med rest-materialer etter byggingen av nytt fjøs på gården i 1958.(altså var han 80 år da han snekret kassene). Dette har jeg fra din svigerfar.

  SvarSlett
 14. tusen tusen takk for utrolig hyggelig kommentar fra deg!:)

  knallimponert over gangen din!
  så dyktig og kreativ du er. kjenner jeg ble inspirert til å prøve å finne noen løsninger på min bittelille "rote"gang :)

  ønsker deg fredfulle og gode juledager,
  v

  SvarSlett
 15. oOOo elsker gangen deres! Helt etter min smak! flotte potetkasser, så fint med historie som følger med!

  Så gøy at det er du som har lagd elefanten, den er min absolutte favoritt! Husker deg jo fra julemessen, måtte jo kjøpe smykker Og en elefant, men min mor hadde kommet meg i forkjøpet og hadde allerede handlet inn en. Den fiiineste llille elefant!
  Så ble med smykkene på meg den dagen.Så artig altså, føler jeg "kjenner" deg litt bedre nå jeg og, fint!

  GOD dag fra her! Elefanten er på trykk i dag, :)

  SvarSlett
 16. Bare knallfint!

  Ha en foratt fin romjul & et spennende nytt år!

  klem!

  SvarSlett
 17. Hvor ser det bare fint ud :) det er en skøn skøn blog du har mange hilsner heidi

  SvarSlett
 18. Fiiiint!

  Håper du har en fin jul og koser deg masse!!!

  Klem fra Solrosa

  SvarSlett
 19. Mange flotte og kreative løsninger i gangen din. Du er god på å sette sammen gammelt & nytt. Den lille hvite og turkise lampa er absolutt bedårende:-) Stor klem

  SvarSlett
 20. Veldig flott gang, og Ikeating er veldig gøy å bruke til annet enn de opprinnelig er ment for. I gangen min er en helt almindelig Billy-hylle hjem til alle sko. (jeg bruker str. 37 så mine sko får fint plass i en slik hylle) så har vesleGullet sine sko nederst, og Skolegutten nest nederst. Hyllen går jo nesten helt til taket så øverst står mine pensko som er sjeldent brukt. Fungerer bare helt utmerket :)
  *♥*

  SvarSlett
 21. Det var flott gang det!
  Masse knagger og oppbevaring. Digg!

  Lykke til!!
  Klem!
  Amalie

  SvarSlett
 22. Såå fint bidrag!! Tenk at jeg ikke har fått med meg dette innlegget!?:O
  Var nok da jeg var uten pc og mus (pga Leonpus;))
  Lykke til i konkurransen! Tror du kan komme langt;)

  KLem, Janni:)

  SvarSlett
 23. Tenk en så herlig ankomst, å skride inn i denne geniale entreen - WOW! Lekkert, smart og alt det der :-)

  SvarSlett
 24. Lekkert - og fargerikt! Nydelige smådetaljer <3 Lykke til i utfordringen :)

  SvarSlett
 25. Er selv med i konkurransen, men må si at dette ar min absolutte favoritt! Super flott!

  SvarSlett