3.12.10

Jeg sitter nede i stua. Det er stille i huset.
Mannen er ute, jobber med ungdommer en fredag i mnd.
Jeg er alene, og ungene sover. Fredelig.

Så hører jeg noen tassende lyder oppenifra. En liten gutt er på vei ned trappen.
Han har våknet, og jeg går han i møte.
Løfter han opp og sammen går vi opp igjen og finner senga.

"Kan du ligge ved siden av meg litt, mamma?"
Jeg legger meg ved siden av han.
Pakker dyna godt rundt oss begge. Det er litt kjølig i rommet.

Han kryper tett, tett inntil meg.
Små kalde fingre leter etter varme på meg.
Små hender som søker hudkontakt. Han har alltid vært slik.
Kose nært så nært.

Nesa hans berører haka mi. Han kryper enda nærmere.
Ikke noe avstand mellom oss.
Hendene hans rundt min hals. Han holder meg fast.

Så uendelig dyrebar akkurat dette øyeblikket er!
Så uendelig ekte og sårbart. Min lille skatt. 3 år.
Viljesterk og glad. Glad i livet.
Han er så uberørt av det vanskelige. Hans verden er her og nå.
Her inne med oss; mamma, pappa, søsken.

Og hjertet mitt banker så hardt! Kan han høre det?
Jeg kjenner en uendelig kjærlighet til han, til mine barn.
Griper fast øyeblikket og holder det fast.

Her og nå, mor og sønn. Så nære. Så mye kjærlighet, tillit og avhengighet.
Vi hører sammen. Jeg vil alltid være her for deg, min sønn.
Selv når du blir stor og selvstendig. Når du får egne vinger og vil fly ut.
Jeg skal være en havn du kan komme tilbake til. Slippe deg, støtte deg.

Men akkurat nå er du liten og sårbar. Nærheten og varmen er alt vi trenger.

Jeg hvisker "Jeg elsker deg".
Men han har allerede glidd inn i søvnens verden.
Håper du drømmer gode drømmer, min sønn.


Jeg elsker deg, lille venn.

(Foto: Caroline/Tospann)

Pin It!

16 kommentarer:

 1. Åå, får helt tårer i øynene. :) SÅ herlig, og så godt du skriver! Du har helt nydelige barn, og virker som en helt fantastisk mamma! :)

  SvarSlett
 2. tøvsjura(som ikke får til å logge sæi på min bruker i kveld)4/12/10 00:44

  åååå vakkert skreve. ble helt rørt her æi sitt. det e så ubeskrivelig deilig den følelsen man føle for sine egne barn, så utrulig strekt og grenseløst! kjnne at æi skal gå å lægge mæi tætt inntil lille-tøvsjura mi som har kommen inn i mamma og pappa sin seng, for ho hadde drømt nå dukt. æi skal holde rundt ho å viske at æi e glad i ho, og sovne med et smil om munnen for at æi e verdens heldigste som får være mamma til ei så god jente! takk for at du skrev detta innlegget i kveld:) hia en god natt klæm fra mæi

  SvarSlett
 3. ååååå.....har ikke ord.....

  Liker deg! Liker det du står for!

  Klemmer.

  SvarSlett
 4. Vakkert - vakkert - vakkert. Og nå kjente jeg at jeg savnet veldig det å være mamma til en treåring som synes mammaen sin er det aller beste i verden. For en fantastisk tid det er, og jeg litt usikker på om jeg var moden nok til å ta det helt inn da mine var tre. Jeg hadde fortsatt ikke fylt 30 år da. Det var jobb, tut og kjør og så mange MÅ-er som fylte hodet mitt.

  Nå er mammaen ikke-jobbende og har mer tid til ungdommene sine. Og kanskje en like viktig periode å være nærværende i? Selv om den ikke er helt innebærer "krype tett inntil". Prøver meg innimellom - og noen ganger lykkes jeg. Jeg tror store unger helt klart også liket nærheten, selv om det er vanskeligere for de å ta initiativet.

  Datteren min og jeg har fredagsettermiddagene sammen ette skoleåret - for da trener gutta håndball og hun har fri fra aktiviteter. Vilde er klar for sløving da - og det forstår jeg etter en tøff uke. Da ligger vi under pledd foran tven og ser på masse rart. Jeg ser på Vilde-tv med andre ord ;). I dag så vi blant annet på LA-ink - et tatoveringsprogram. Kult program i grunnen - må innrømme det. - Og jeg trodde ikke det skulle komme fra min munn, ettersom jeg har vært veldig høytflaggende tatoveringsskeptisk før men: Vilde, du skal vite at jeg kommer til å være like glad i deg selv om du en gang får verdens største tatovering. Til tross for at jeg liker naturlig hud best. For det er jo sant at jeg kommer jo ikke til å bli mindre glad i henne. Og alle må jo få leve sitt liv. Det er viktig å gjøre seg noen tanker om dette når man har unger som man skal gro vinger på. Datteren min er ikke meg. "Jeg liker deg akkurat slik du er og slik du blir".

  Nå har hun for så vidt skikkelig sprøyteangst, så jeg tror uansett ikke en evt. tatovering kommer til å bli så stor ;). Og helt greit hvis det f.eks er MOM inni et hjerte - haha.

  Alle aldre har sine fine sider, sine utfordringer - og ulikt utgangspunkt for filosoferinger.

  Takk for at du delte ordene dine med oss i kveld. Jeg likte veldig godt å lese de.

  SvarSlett
 5. Utruleg rørande innlegg! Tenk så rike me er!!

  God helg til deg og dine! Her er det gudstenestesundag(som inneber ein god del dugnad, bl.a. med dekor), juleverkstad og sying i kvart ledige øyeblikk. Har meldt meg på julemarknad neste helg, sjølv om eg tenkte eg ikkje skulle gjere det iår... Jaja sann:-)

  Klem

  SvarSlett
 6. åååh <3

  morskjærlighet er noe for seg selv, ja :)

  SvarSlett
 7. Veldig vakkert beskrevet. deilig å starte dagen med å lese noe så fint. Ønsker deg og dine en riktig fin helg. klem:)

  SvarSlett
 8. Så nydelig skrevet!

  SvarSlett
 9. Så fint. Klump i halsen her nå. Ha en nydelig helg med dine, små og store!. Klem fra meg.

  SvarSlett
 10. Å, dette var søtt og rørende! Man skulle aldri glemmer sånne øyeblikker. Ønsker meg ofte å få tilbake mine søte, skjønne og kjælene gutter. Bare for en dag eller noen timer. Nå er de allerede 12 og 14, men de er ikke søte og kjælene, det kan du tro ;-)
  Klem fra PiPa

  SvarSlett
 11. Nå ligger du ute på bloggen!
  Nydelig innlegg, forresten:)

  SvarSlett
 12. Det er herlig å være mamma til en treåring. :)
  Nydelig innlegg.

  SvarSlett
 13. Ahh, tårer her også!! Nyyydelig beskrevet :)
  Og har det akkurat som deg, bare at det er hver natt, hihi. En liten gutt som elsker kos, og det elsker mamma'n også :)

  SvarSlett