22.12.10

Juletreet er pyntet.

Jeg hadde eeegentlig tenkt at juletreet kunne være litt minimalistisk i år.
Ikke så mange julekuler og pynt på, kanskje...?

Men når man har to skjønne barn på 8 og 9 år, som får være lenge oppe bare for å få pynte juletreet alene, uten småsøsken, da kan man se langt etter minimalisme!

De tok ett dypdykk ned i alle julepyntkassene, og hang opp alt de kunne finne.
Hjemmelaget og bortelaget. Nytt og gammelt i skjønn forening.

(Litt mørkt bilde, men jeg ville bare gi dere et lite glimt av treet i kveld.)

Vakreste, gamle pusemor Tuti, kom også. Hun sniffet lenge og vel på treet.
Beskuet denne store grana som menneskene igjen (!) hadde tatt med inn i stua.
Hun tittet litt, men la se fort bedagelig til på nærmeste myke pute.

Jeg tok ett bilde av henne der hun stod, men glemte at jeg hadde satt på lang lukkertid.
Så resultatet ble en gjennomsiktig, spøkelsesaktig Tuti.

Jenny og Jakob var lykkelige i kveld.
Sang julesanger og trippet rundt og bare oste av julestemning.
Den julestemningen som bare barn kan ha.

Og jeg prøver å se julen gjennom mine barns øyne.
Forventningene og gledene. Kriblingen i magen.
Det er viktig for meg å gi barna mine gode minner.
Og juletrepynting er ett av slike.

Og denne forventningen vil jeg også bære i meg.
Forventningen om selve julekvelden. Maten og gavene.
Men mest av alt vil jeg at julens budskap skal være stort i meg.
Og for mine barn.

At Jesus kom til vår jord. Ble menneske og barn.
Det er så stort. Jeg kan bare fatte det med et barnlig sinn.
Bare ta imot. Som en gave.

Og det gjør meg så takknemlig!
Takknemlig for Guds gave.
For barna mine. Alle rundt meg.
Julen.

Ha en fin kveld, alle mine venner.
Håper dere får tid til å sitte ned og senke skuldrene.

Klem
Pin It!

8 kommentarer:

 1. Så VAKKERT! :D Gosj, merker jeg fikk julestemning her nå! Angrer litt på at vi valgte å kutte ut juletreet i år (skal bort, pluss dårlig med tid, så tenkte det ikke var så farlig), det er jo virkelig prikken over i´en. :D

  (Svarte deg på den andre tråden. Har kjøpt tapeten på precious.no, faktisk! :))

  Kos deg massemasse i dagene fremover, kjære deg. Loveju!

  SvarSlett
 2. Så koseleg juletre de har! Gler meg til i morgon, då skal vårt tre pyntast! :D

  Ynskjer deg og dine ei velsigna julehøgtid! ♥s

  SvarSlett
 3. Herlig pyntet tre. Så kjekt at du liker bloggen min. Det varmer. Jeg skal prøve å pusse krakkene så håper jeg tepeten holder seg på plass.

  Ja julens budskap er viktig! Viktig at også ungene får ta del i det synes jeg.
  så kos deg masse i julen med familien din.

  SvarSlett
 4. Hei :) så koselig med juletre pyntet av barna! Flott at du lar dem styre litt på med sånn de liker det og ikke bare går for det som måtte være mote! Det tror jeg nok de vil huske på ;-)
  Det er veldig godt mulig at lampa kommer for salg ja! Vi har 2 stk. liggende, den i grå og en litt mer grønnlig. Ikke umulig at de blir lagt ut for salg på nyåret om vi finner ut at vi ikke skal ha dem selv. Følg med på bloggen så kommer det info der ;-)
  God Jul!!

  SvarSlett
 5. Elsker det treet ditt, det er perfekt, barna har vært flinke til å pynte. Jeg falt også for den vesle bambijulekulen hos Åhlens ;) Jeg klarer ikke å få til noe fancy minimalistist tre med kun tre farger og slikt, alt av pynt må med, det er jo et tre fullt av minner og glede :) I dag skal jeg reise til min far og beundre min svartkledde nisse på treet det (som jeg laget i 1 klasse)*♥*

  SvarSlett
 6. Jeg synes treet ble kjempefint. Hjemmefra er jeg vant til å ynte tre sammen min far og søsteren min. Det er et koselig minne. Det viktigste fra de minnene er at vi fikk henge på det vi ville og ennå har vi mange ting fra barndommen som bare MÅ være med, f.eks. "svenskekurva" som er en gammel, flettet julekurv i blått og gult og som egentlig ikke er så fin, men den må være med allikevel. Artig å blande gammelt og nytt, selvlagd og kjøpt. Og så må det alltid være fugler i treet. Det er viktig og et himmelsk symbol.

  Håper dere får en fin jul!

  Stor klem fra Solrosa

  SvarSlett
 7. Så koselig innlegg, og treet ble veldig fint! Håper dere nyter dagene, og har en riktig god jul!

  Klem fra Mollie

  SvarSlett
 8. For en utrolig nydelig rosa "nisse-engel" på det nederste bildet! En sånn ønsker jeg meg, har du lyst til å dele hvor du har funnet den?

  God jul! :)

  SvarSlett