23.2.11

Svart?Jeg har en lang historie med turkis og lilla, grøt og orange.
Sterke farger. Retrofarger.
Men svart? Kan jeg ha svart hos meg? Jeg er usikker.
Men samtidig litt fristet til å prøve.

Negressen fant jeg på den lokale brukbutikken, her i vår svenske bygd.
(Hva er historien bak disse egentlig...? Er de "lovlige" nå?)
Den lille barnestolen i svart skai, den heklede puta med gul innside,
den sennepsgule heklede duken og lampa,
kjøpte jeg på en bruktbutikk i Karlstad.

Lampa var forøvrig gullfarget, og jeg har sparylakkert den matt svart.
Jeg føler meg modig!
Det er en del av interiørterapi å prøve noe nytt, er det ikke?
Pin It!

20 kommentarer:

 1. jeg er den lykkelige eier av en negresse - vakker, vakker. Som jeg kjøpte på Birkelund-markedet i sommer - tror jeg. Eller var det i fjor?

  Og hei - en mann i ORANGE superunderøys som ber om å få bli blogget om!!!! Give it to us ;).

  SvarSlett
 2. Sort er fint i passe mengder, og passer jo i grunnen sammen med det meste. Så gå for litt sort du! :) Stolen og lampa var veldig stilige!

  SvarSlett
 3. Oh my, kul stol og negerdame! Og lampa ser ut som den har vært igjennom en vellykket makeover:-) I mange år var jeg en helt sort dame, og fortsatt henger det litt igjen, både i klær og interiør. Men jeg skjønner at du syns det er litt skummelt. Har det sånn selv med pasteller. Så fint hos andre, men skal jeg tørre..? Du er tøff som viker fra det vante og leker og prøver deg!
  Klem

  SvarSlett
 4. Hei :D
  Så flott og fint skrevet om interiør terapi! Det er ikke lett det du har og er igjennom, det er så godt å se at interiør og blogging har hatt en så stor betydning for ditt velvære! Slik opplever jeg det også, inspirasjon og gleden strømmer på..Det er så godt så godt! Håper dere har en god ferie. Gøy å få tid til litt bruktbutikk skattejakt i sverige også :D Elsker stolen, og flott lampe! Litt svart går ann det også.
  :D

  SvarSlett
 5. Joda, det er det så absolutt. ;)
  Små sorte innslag er bare kos det, og skal se du kommer til å trives med det. Tingene du allerede har fått tak i er jo superlekre!
  Jeg (dvs. Råtassen min) har også en vakker negresse figur. Hun henger på badet, og blir bare mer og mer skjønn. :)

  SvarSlett
 6. Hei:):) Sort er veldig fint, syns du skulle prøve jeg ;) Grattis med nye herlige funn!! Jeg har ikke kvittet meg med stor, myk, lys sofa til fordel for paller assa ;) Den står fortsatt i stua, og den er vi veldig fornøyd med :) (Kjøpt på Living) Lykke til med sofajakt!! Og så må jeg bare si at jeg syns det forrige innlegget ditt var utrolig flott!! STOR klem

  SvarSlett
 7. jo da -du tør svart.
  en liten dæsj her og der!
  nydelig, trenger ikke bli dystert.
  min neste ide er en kommode jeg skal male mint,
  med - så klart - en sort lampe på.
  vet du - jeg har en sånn vakker negertjener, utskjært i tre i kelleren. Jeg har ikke hentet den opp fordi det nettopp er en tjener. Men hva om jeg setter blomster på det fatet han holder? hmmm, vi får se...
  klem fra meg

  SvarSlett
 8. Svarte detaljer må vel være lov! Når de er så kule som det der så!

  SvarSlett
 9. Oh myyyyy, den stolen var lekker!
  Tror du må donere den til meg, så jeg stemmer for null sort i Romantiskretro hjemmet! ;) haha

  SvarSlett
 10. Jeg vil og ha den stolen, så enig med trådsnella her gitt!
  Passer mye bedre hos en sushispisende høygravid meg.

  SvarSlett
 11. God morgen.
  Hadde ikke mye svart i interiøret før, men nå er jeg blitt fan av det og liker noen detaljer av det. Har bla. malt spisesuestolene i svart.
  Kjempetøff den svarte stolen og ble ekstra fin med den gule brikken på.
  Ha en fin dag.
  klæm

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 13. Fjart er in,

  det sitat Bent i forigårs: "Jeg tror svart snart er in".

  fjart fjart fjart!

  SvarSlett
 14. jeg som publiserte en kommentar og så slettet den igjen, forresten, var logget inn på den andre mailen. Så du vet det!

  SvarSlett
 15. Hei på dæi
  Svart e fint når det ikke blir for mye av det synes æi. når man blande det med andre fine farger, så blir de fint:)

  SvarSlett
 16. Liker stolen! Dog bedre i brunt men... synes sort blir så hardt.

  SvarSlett
 17. Hei vennen:)

  Du vant gulroten i gi-borten min! Sender den til deg i morra, har jo allerede adressa di:) Håper den faller i smak!

  Klem Sissel

  SvarSlett
 18. Jeg synes at svarte innslag i interiøret er fint. Det lager litt skarpe, klare kontraster.
  Prøv deg med litt svart du, er sikker på at du blir fornøyd:O)

  Så fint du skriver om den vanskelige tiden din, det kan ikke ha vært lett. Og tenk at blogging og interiørterapi kan ha en slik effekt! Selv om jeg ikke har hatt det så vanskelig som du hadde det så kjenner jeg meg litt igjen. da jeg begynte å blogge var det som om noe løsnet i meg, noe som hadde ligget fortrengt i meg. Plutselig følte jeg at jeg hadde funnet tilbake til den kreative delen av meg, slik jeg pleide å være før jeg fikk barn. Veldig godt og veldig positivt for hele familien vil jeg si.

  Så gøy at Thea nevnte deg som en av sine favorittblogger! Det synes jeg er fortjent. Selv om jeg er helt enig i at hennes blogg er fantastisk fin er du definitivt min favoritt! Bloggen din oser av kjærlighet, hverdagslykke og vakre ting, den gjør meg rett og slett glad:O)
  Ønsker deg en knakende fin helg!

  SvarSlett
 19. De afrikanseke figurene er nok lov, men å kalle dem negresse/neger er imidlertid avlegs. Du kan jo spørre en afrikaner om hva de synes om betegnelsen "neger", og du vil få til svar at det er svært nedsettede og diskriminerende...

  Les litt mer om dette her:

  http://www.ayin.no/index.php?id=365375

  Bare sånn til opplysning!
  Ellers fin blogg!!!

  SvarSlett
 20. Må bare få lov til å komme med et lite innspill til den siste kommentaren.

  Jeg er helt enig i at man ikke skal bruke respektløse navn på noen som helst folkeslag. Likevel synes jeg det er trist at en betegnelse som "negresse" skal være forbundet med noe rasistisk og tungt. For meg personlig henspeiler det til en vakker, grasiøs kvinne med liv og sjel. Finnes det noen vakrere kvinner? De har former, stolthet, nydelig hudfarge, rytme og glede i selve sjelen. Fryktelig synd en så vakker betegnelse skal bli ansett som et skjellsord, men jeg tar så absolutt poenget ditt. :)

  SvarSlett