22.3.11

Rød Cathrineholm-LotusCathrineholmproduktene fra Grete Prytz Kittelsen har fått en ny renessanse hos meg.
Jeg hadde en periode tidligere hvor jeg lette før og lavt etter slike produkter. Jeg har ikke så mye, men en liten samling ble det jo. Og så lå interessen litt i dvale en stund. Nå har jeg igjen fått kjærligheten for GPKs produkter. Ikke bare de med lotusmønster, men også de andre korpusproduktene hennes. Men det er nok først og fremst skålene, kjelene og grytene med opak emalje (badekaremalje) og Lotus i ulike nyanser som er kjent for folk flest. Grete tegnet disse produktene i utgangspunktet uten Lotus. Hun ville at de skulle være ensfargede og klare, slik at folk kunne mikse og matche de fargene de ville. Men Cathrineholm A/S i Halden tegnet denne dekoren og satte den på. Ledelsen mente at husmødrene i Halden ville ha den. Serien med lotus kom ut i 1965.
(Kilde: "Emalje Design". Karianne Bjellås Gilje m.fl. Gyldedal)


Så i en bruktbutikk fant jeg denne ensomme gryten med rød Lotus. Og et svart lokk lå et stykke unna. Men det passet, selv om de nok ikke hører sammen sånn fargemessig. Men det gjøkke no.
Elsker den røde, klare fargen. Har ikke mye rødt i mitt interiør, men denne bare gliiir inn hos meg, hehe. Kjelen er godt brukt og slitt. Litt rusten her og der. Men det vitner bare om at den har vært elsket og brukt. Jeg liker tanken på at ting har blitt brukt i det daglige.
40kr ga jeg for denne.

Og så fant jeg en vakker matroska. Under den står det 1978. Den var så vakker og slitt. ♥

Noen bruktfunn gir meg mer hjertebank enn andre.
Disse var slike.


English:
Cathrine Holm products from Grete Prytz Kittelsen has a new renaissance with me.
Not only those with lotus pattern, but also the other products designed by Grete.
But it is mainly bowls, pots and pans with opaque enamel and Lotus in various shades that are known to most people.
Grete designed these products basically without the Lotus. She wanted them have solid colors,that people could mix and match as they wanted.
But the Catherineholm A / S in Halden designed the decor and put it on several products. Management believed that housewives in Halden wanted it. The series of lotus came out in 1965.
(Source: "Enamel Design. Karianne Bjellås Gilje et al Gyldedal)


Yesterday I found a white Cathrineholm enameled pot with red Lotus design.
I haven`t often seen the red Lotus. I just love it!
In the same time I found a matroska from 1978. ♥
I love that these products are worn and that is show that it has been well used.
Pin It!

15 kommentarer:

 1. Kjempefine! Synes du har litt av en samling. Bilder av Lotus gjør alltid dagen litt bedre, ihvertfall for meg. Knis..

  Ha en fortsatt fin dag:-)

  SvarSlett
 2. Hei, i dag fant jeg den finfine bloggen din...her legger jeg meg til som følger med en gang, så mye fine bilder her. Blir glad av slike blogger jeg;)) Kikk gjerne inn til meg på bloggbesøk om du har lyst også...ha en fin dag videre, skal bli spennende å følge deg. Hilsner fra Wilhelmines blogg.

  SvarSlett
 3. ååå..Jeg elsker denne serien.. Synd den har blitt så dyr :/ sikler etter et par stykker på qxl om dagen men bollene går jo for nærmere 1000 lappen om dagen...
  Sukk..

  får bare ha øynene åpne og håpe på å komme over noen på brukten!!!

  Love u

  SvarSlett
 4. Sikke heldig, du har været.....Jeg går selv og leder efter samme....mønster og farve er så fine..... lidt misundelig er jeg!

  Ha en dejlig forårsdag!

  SvarSlett
 5. tusind tak for din vældig søde kommentar på min blog :)

  jeg elsker også catrineholm, indtil videre har jeg kun 1 skål og 1 thekande. Bare svært at finde til den rigtige pris.
  Dine er absolut fine.

  SvarSlett
 6. Kjempe fine funn altså! Der var du heldig:) Jeg var på bruktbutikk og loppis-besøk hele helgen i Bergen, men det var ikke rare greiene jeg kom hjem med! Men sånn er det, en kan ikke være like heldig hver gang!

  Håper du har det bra, An-Magritt og at du får kost deg litt i sola og virkelig nytt vårværet:) Jeg har vært litt dårlig på å legge igjen kommentarer i det siste, men jeg er innom deg og den fin-fine bloggen din hver dag:) Og da blir jeg alltid glad og vam om hjertet:)

  Stor klem fra Sissel

  SvarSlett
 7. Det er så kjekt med slike funn! Jenta mi har nå to sett med slike babuske/matroskadukker, et nytt fra kremmerhuset som hun fikk til bursdagen sin av meg, og et gammel sett som jeg har kjøpt til henne på Epla. Hun leker med de hele tiden og skal tilogmed ha de med seg i sengen om natta. Liker de godt selv jeg, det er gøy med ting som varer i tiår etter tiår og stadig er like fine. *♥*

  SvarSlett
 8. for et kupp du har gjort, gratulerer, kjennes sikkert deilig:) Kommer aldri over slike jeg, men en dag....
  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
 9. Flotte skattar - og fin pris for cathrineholm :) så herleg at òg andre ser verdien i det som er godt brukt og høgt elska :)

  Du har slik ein koseleg blogg :)
  Mvh, Kristin

  SvarSlett
 10. Jeg bare elsker Lotus bollene fra Cathrineholm. Heldige du som har fått deg en ny kjele :)

  SvarSlett
 11. Så flotte skatter!♥
  Jeg har også babushkadukker, og vurderer å kjøpe flere til min lille samling.. de er nydelige!

  Klemmer fra meg :)

  SvarSlett
 12. CathrineHolm kjelene er fantastiske, og ikke bare utseendemessig, men også på kvalitet!

  Angrer som en hund på at jeg solgte en kjele og en stekepanne for 300:-

  Jaja, man lærer av sine feil!

  SvarSlett
 13. Nydeleg lotuskjele! Eg har òg ein, i oransje, og den er i dagleg bruk. God og slitt:-) Likar gode, gamle ting som kan brukast!

  Fin tirsdag til deg!
  KLem

  SvarSlett
 14. Sikke et scoop! Ej, hvor heligt :) Elsker også matroska og babuska osv.

  SvarSlett
 15. ♥♥♥ jeg har ikke mange lotus-saker, men den røde bollen min med hvit dekor, som jeg fikk meg hjemmefra da jeg flyttet ut er en yndling, sammen med det gule fatet jeg fikk av svigermor. Synes lotus i knalle farger er aller finest - kjelen din var et nydelig funn ♥

  SvarSlett