11.4.11

Cotton-candy

Helt siden jeg var liten har jeg hatt et spesiellt forhold til Barbapappa, Barbamamma
og de syv ungene deres. Den rosa, pæreformede skapningen som plutselig dukket opp i
hagen til menneskene. Han prøvde å tilpasse seg livet på jorden. Det gikk ikke helt lett i starten, men siden han kunne endre seg til ulike former, klarte han å tilpasse seg. Og etterhvert så har han reddet både dyr og mennekser fra store og små farer og problemer.

Bøkene har en glad-filosofi, mye moral og visdom. Sånn akkurat passe oppdragersk.
Vi må ta vare på jorden, bruke våre evner og se den indre skjønnheten i alt.
Noen ganger blir det satt litt på spissen, men jeg liker bøkene allikevel.
Herlige, fargerike tegninger.
En av bøkene vi har, er original fra 1980; Barbapappas skole.
Det samme med det lille heftet om Barbalala som glassblåser.
De andre bøkene er nye, relanserte utgaver.

Forfatterene Annette Tison & Talus Taylor forklarer hvorfor Barbapappa heter det han heter: "The origin of the made-up word "Barbabpapa" is from the french word for cotton-candy. This is an appropriate name for their amorphous character since one is reminded of the sweet confection while looking at him."
Pin It!

8 kommentarer:

 1. Hei hei. Herlige bilder du viser! Her i huset er vi også veldig glad i Barbapapa - han er like aktuell i dag som da jeg var liten på 70-tallet, og det er koselig å se. Husker det ble gitt ut et Barbapapa-blad også den gangen, og jeg har noen svært velbrukte utgaver av det fortsatt.
  Ønsker deg en riktig god mandag :-))

  SvarSlett
 2. Barbapapa vekker barndomsminner. Jeg husker det var facinerende hvordan de bygde hus med å mure rundt seg selv :) Barbafigurene i plast ble nok borte på veien til voksen, sammen med smurfene :(

  Jeg tror jeg må sette meg ned i barnekroken på biblioteket neste gang vi er der og gjenoppleve Barbapappa som bygger hus :)

  Ha en fin mandag!
  Moccamamma :)

  SvarSlett
 3. Åh! Barbapappa og familien*smelt* Jeg var så glad i dem da jeg var liten..har klart å spare en bok, og den er helt herlig*smile*

  herlig innlegg, flinke-måtte smile godt her*smile*
  Ønsker deg en flott ny uke!
  klem fra meg

  SvarSlett
 4. Barndomsminner!
  Hærlige er de :)

  SvarSlett
 5. Her liker vi også barbaene (bare det ikke blir for mange plastfigurer, hehe), og favorittene er de gamle heftene fra mannens barndom ♥

  SvarSlett
 6. Koselige figurer det der ja :)

  SvarSlett
 7. Jeg har ikke noe forhold til de figurene, jeg ble nok født litt for sent til det! Men nå er de virkelig overalt! Svogeren min fortalte om en undersøkelse han hadde lest, der det viste seg at barna i dag vokser opp med bøker fra 70- og 80-tallet - lite nyere litteratur får innpass. Jeg synes ikke det er så negativt jeg altså, det er bare et tegn på at det finnes mange nostalgiske foreldre der ute :)

  SvarSlett
 8. Kan ikke du sende meg en mail på asmaleriet@gmail.com så skal jeg sende deg bilder på de plansjene jeg har igjen.

  Mvh Heidi

  SvarSlett