1.4.11

Figgjo Flint - August

Dette Figgjo Flinkt serviset heter August. Det er av Turi Design. Jeg har fått litt og kjøpt en del, for flere år siden. Det har stått bortstuet en lang stund nå.
Men i går tok jeg det fram og det fikk seg en vask og litt dagslys.

Jeg trenger å få høre noen flere synspunkter på om dette er fint, stygt eller bare styggfint. Stort sett så vet jeg godt hva jeg liker eller ikke liker. Men akkurat dette designet har ikke blitt helt fortrolig (ennå).

Så; hva synes du? Sånn innerst inne og helt ærlig?

Lurer på om jeg skal bytte det bort? Selge det? Hmmm... Augusttanker i April.
Ja, i dag bruker jeg dere, mine kjære lesere, som veiledere.
Det er jo det som er så flott med Bloggland! Her kan man både gi og få råd. ♥For my English readers; now You can use the translation tool on the sidebar.
Pin It!

39 kommentarer:

 1. Hello frøken :)

  ...Jeg har selv en god del av denne seien og jeg er som deg..Er det fint? Er det..rart?Er det..Stygt? Jeg er blitt veldig glad i denne serien, og det skyldes mye for at jeg er "vokst" opp med disse koppene og sukkerskålene..

  Så for meg er det en fin serie, men som jeg ikke bruker for mye. Men kommer aldri til å ha hjerte til å kvitte meg med det ;)

  SvarSlett
 2. Styggfint! Men jeg liker styggfint jeg altså:)

  SvarSlett
 3. Jeg synes det er utrolig kult - men det er jo litt stygt også da...

  SvarSlett
 4. Syns det e dritfint eg :o)

  Har begynt å samle litt på det fkatisk, men har ikkje så masse ennå.
  Blei jo rett og slett misunnelig på deg eg :o)

  Ha ei aldeles strålande helg vennen!

  SvarSlett
 5. Hehe skjønner hva du mener.. Da jeg var på loppemarked forrige helg så jeg en stabel med August tallerkener. De var helt fine, og jeg elsker jo det meste av Turi design. Billige var de også, men allikevel lot jeg dem ligge. Vanskelig å si hvorfor. Kanskje det er fargene i kombinasjon med mønsteret. Brunt og løk.. Tror det er det som er problemet. Men jeg havnet i en "budrunde" om en Turi design potetskål i mønsteret Maja:) Blomster og glade farger. Ny loppemarkedrunde i morgen. Spennende!
  Klem:)

  SvarSlett
 6. Duh! ALT fra Turi er pr. definisjon fint. Hihi. Jeg liker det i alelfall, men det er veldig 70-talls i forhold til mye annet de har laget.

  Du får sette det i skapet og se om det bor seg inn, eller om det blir en evig litt utilpass gjest...

  Smask og klem!

  SvarSlett
 7. Heia!
  Skjønner hva du mener, jeg er også oppvokst med dette designet..
  Jeg har vært litt frem og tilbake når det gjelder fargen og designet, og når jeg er på bruktbutikker og skal handle.
  Fargen appelerer ikke helt til meg, så har aldri blitt at jeg har kjøpt det heller.
  Jeg stoler på magefølelsen.

  Men, jeg må si.. Litt av en serie du har :)
  Hvis den står bortstuet, så er det vel av en grunn? Og er det ikke bedre å samle på noe som du heller kan bruke, i stedet for at det skal ta opp plass?

  Klem ♥

  SvarSlett
 8. Jeg må ærlig si at, selv om det er Figgjo, så syns jeg ikke det er noe særlig fint. Generelt så er jo ALT fra Figgjo særdeeeles fint, men dette er litt boring 70-talls...Så..det var min mening da ;)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 9. Er litt sånn - ja takk begge deler..... Veldig vanskelig å gjøre seg opp en mening om det er fint eller ikke ;) Er noe med det som appelerer og noe som sier neeeei......
  Ble ikke noe klokere av dette jeg. Sikkert ikke du heller ;)
  Ha en flott kveld likevel :)
  Klæm Guri

  SvarSlett
 10. Jeg er ikke overbevist... Men samtidig som jeg syns det er kult, så er det ganske stygt også. Ikke noe hjelp fra meg altså ;)

  SvarSlett
 11. denne var litt vanskelig.. synes det var utrolig kult at du hadde SÅ mye av serien da! det er veldig sjeldent! tror nok det hadde blitt knalltøfft om du dekka langbodet med dette, komplett! gi det en sjangs!

  SvarSlett
 12. Hehe...vanskeleg å svara på... Eg diggar stort sett alt frå Figgjo, men dette har eg litt problem med. Men på same tid trur eg ikkje eg ville seld det, for det er litt styggfint, og styggfint kan fort bikke over og bli tøft og litt fint... Forstår? Kanskje me berre er litt unge, eller litt umodne for dette mønsteret..?

  Neimen om eg veit:-) Men med alt anna - det viktige er korleis ein set ting saman - så saman med nyare ting, og ting som "dempar" det litt, kan det sikkert bli knallstilig:-)

  Klem

  SvarSlett
 13. *smelt*
  Heilt fantastisk nydeleg, spør du meg :) Perfekt fargekombinasjon :)
  Eg blir heilt vill i nikkersen av figgjo flint :D

  SvarSlett
 14. Hmm, vanskelig for jeg forstår akkurat hva du mener med styggfint. Synes selv dette designet er litt tungt. Både i fargemixen og mønsteret. Bildene dine er jo kjempefine. Men selve designet...litt tungt og satt kanskje?!

  SvarSlett
 15. Ikke min stil, det er helt sikkert, men så er jo ikke jeg så veldig retro heller ;) Jeg er mere roser og pastellfarger og hvite blondemønstre og slikt. Enig med at det er litt sånn "styggfint", i den rette settingen så funker det. Men da må man elske brunt og gult. *♥*

  SvarSlett
 16. Det er styggfint. Men jeg elsker akkurat dette. Jeg har ikke noe av det..... har samlet litt andre ting. Men jeg jeg blir litt varm inni meg over bildene dine. Beholde? Jeg vet ikke hva du skal gjøre....... Det passer på en måte inn i det du har vist av hjemmer ditt. Men jeg skjønner også at du er i tvil. Sorry..... ikke mye hjelp fra denne sofakroken :)

  SvarSlett
 17. Jeg elsker det! Mamma kjøpte det for mange år siden med tanke på meg når jeg skulle flytte ut og jeg bruker det så ofte jeg kan! Det er kjøkken servise mitt, men har kun kaffe servise(desverre). Jeg skulle gjerne hatt middagstallerkner også, men jeg så mye greier at det blir for mye rett og slett...

  Jeg synes det er fantastisk. og fint.

  SvarSlett
 18. stygg.. fint...
  hihihi...
  klarer ikke å gi et svar tror jeg -
  jeg har sittet og spist brødblingser av det serviset i min barndom... gøyt å se det igjen!
  MEN sammen med de "rette" sakene kan det bli knæsjkult, tror jeg :0)
  ha den beste helg, min venn!
  klem ♥

  SvarSlett
 19. Jeg elsker det! :) Absolutt styggfint, akkurat slik jeg liker det ;)

  SvarSlett
 20. Nytt profilbilde? ;)

  Jeg synes det er fint, men hadde spart det til høsten. Kjenner jeg trenger lit mer friske farger utover våren nå...

  Jeg har selv Arabia mørk brunt etter foreldrene mine. Kraftig, tøft og lekkert, men trives mest med å bruke det i vinterhalvåret...vet ikke hvorfor....er bare skrudd sammen sånn...kjente litt på det når jeg så det brune i ditt flotte servise også....

  Fin hælg te dæ og dine! :)

  SvarSlett
 21. Nei, dette var slettes ikke noe fint, men jeg kan hjelpe deg - bare send hele elendigheten til meg så blir du kvitt det! ;) PS! Selv om det ikke er fint må du pakke det veldig godt, for gutta på posten bruker ikke silkehansker når de håndterer pakker! :) Lille Persille uten blogg

  SvarSlett
 22. Jeg skal være ærlig, jeg syns dette er stili'! Ikke like tidløst som CathrineHolm, men for meg vekker det barndomsminner, så jeg får en god og varm følelse inni meg av å se dette mønsteret. Min gamle farmor bruker deler av dette service enda <3

  SvarSlett
 23. Hmmm... svårt... jag tycker den är fin och lite häftig och samtidigt inte så fin... Oh, vad svårt! Förstår att du behvöer fler synpunkter kring denna. :-)

  SvarSlett
 24. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 25. Hei! Dette vakte minner fra barndommen, og fra da jeg fløy ut av redet som 19-åring. Hadde nemlig dette servicet på hybelen, og nå står det på loftet hos foreldrene mine.

  Jeg vingler mellom kult, styggpent, sjarmerende og ikke min stil. Kanskje er dette det ene designet Turi ikke lyktes å treffe blink med? Jeg lurer på om det er det gule, for min del, for jeg er glad i brunt. Men, det kan jo også bli kult med tilbehør i en eller annen kul farge som bryter litt og får fram skjønnheten. Som så mange vingler jeg - og det er ikke fordi jeg ikke tør å si meningen eller sparer på dårlig nytt, men jeg er faktisk usikker :)

  Kanskje får det sin renessanse om noen år - hvem vet - har du plass, kan du spare det og dekke til høsttakkefest på det. Jeg skal gå på loftsjakt etter mitt i påsken :)

  De firkantede boksene ville jeg tatt fram på prøve. De er kule alene! Særlig den til venstre på øverste bilde. Kanskje det er det som er problemet, det blir litt mye hvis man kjører full pakke?

  Mange fine bilder og innlegg nedover hos deg! Måtte sjekke kartet for å se om det stemte at jeg kjente igjen Esters Café. Det stemte :)

  Barn har så fine betraktninger på livet. Når den grå skya sniker seg inn over hodet på meg, tenker jeg på hvor heldig jeg er som har to barn som gir så mye glede med kun å være seg selv :) Det er så herlig å oppleve den medfødte humoren, fantasien og selvtilliten!

  Ha en kjempefin lørdag!
  Hilsen fra Moccamamma :)

  SvarSlett
 26. Eg likte serviset med ein gong eg såg det fordi det var med brunfargar. Etter ein nærmare titt såg eg løken, og då datt begeistringa mi fleire hakk, hehe!
  Selg det dersom du har problem med det, og kjøp meir av andre serviser som du samlar på. Du har jo god tilgang til bruktbutikkar, har eg forstått...
  God helg:)

  SvarSlett
 27. jeg liker august veldig godt, men jeg har det ikke selv. en god venninne av meg samler på det og hennes stil er mer nasjonalbonderomantisk og der passer det perfekt. så det er vel styggfint, rarfint og merksnodig.
  riktig god helg. klem m

  SvarSlett
 28. For meg så blir dette serviset litt for "tungt" i farger og mønster. Det blir litt voldsomt med det kraftige mønsteret og de tykke brune kantene. Så jeg hadde nok latt det flytte ut og latt noe annet få plassen. Men det er jo en smakssak:-) Og sånne ting har jo ofte en viss affeksjonsverdi også, som gjør det vanskelig å kvitte seg med det.
  Uansett, ha ei nydelig helg!
  Klem:-)

  SvarSlett
 29. Styggfint, synes jeg - bra i små doser! ;)
  Petchy samler på dette, hvis du bestemmer deg for å kvitte deg med det:
  http://madebypetchy.blogspot.com/2008/11/i-stumbled-upon-jumble-sale-today.html

  SvarSlett
 30. Rett og slett styggfint, men DET er jo kult. :-) Bildene er nydelige og jeg hadde syns at det var såå lekkert om du hadde bedt meg til kaffeslabras med det serviset. :-)

  Ha en fin lørdag!
  Klem Jenny

  SvarSlett
 31. Heisan.
  Jeg er ikke overvettes begeistret, men det står noen deler i skapet her og jeg spiser middag av det hvis samboeren dekker bordet. Jeg har visst til og med tatt med noen deler til ham hvis jeg har funnet på loppis...

  SvarSlett
 32. Hei:-) vi hadde dette serviset hjemme da jeg var liten. Derfor er det litt vanskelig for meg å si om jeg syns det er fint eller ikke. Men jeg har et kakefat av et annet design, arvet etter min mormor. Jeg likte det egetlig ikke men ville likevel ta vare på det. Nå syns jeg det er kjempefint. Jeg tror at om du tar serviset i brukt og lar det står fremme en stund, vil du finne ut hva du vil med det. Jeg hadde ikke ville solgt det for raskt for så å angre meg siden!!! Lykke til med valget:-)

  SvarSlett
 33. Også for meg gir serviset gode minner fra min barndom.
  Oppvokst med det både hjemme og på hytte hi, hi.
  Har alltid syntes det er stygt å se på, men får mer og mer sansen for det.
  Og når du presenterer det her, ser jeg at dette er verdifullt og helt klart bør tas i bruk igjen.
  Stilig igrunnen!
  Sikkert tøft til drivved, trekasser og andre ting som er i skuddet også?!
  Hos deg vil jeg dessuten tro at det passer veldig godt ;)
  Håper du finner utav om du liker det eller ikke.
  Selv fikk jeg lyst til å arve min mors hi, hi.

  SvarSlett
 34. Det første jeg tenkte var "Hmmmmm", men når en ser litt nærmere på det er jo dekoren veldig kul. Så jeg liker det. Meeeen, man skal jo samle på noe man liker veldig godt og har lyst til å bruke hver dag. Og du har jo så mange deler og det er jo veldig stas. Ikke lett nei :)

  SvarSlett
 35. "Er noe med kombinasjonen Oransj og Brunt og Løk som ikke funker helt" var det en klok person som engang sa til meg.

  SvarSlett
 36. eg synest det er fint! elskar lauken som sentralt motiv. vi et lauk kvar dag, liksom - kvifor ikkje heidre den på serviset?
  Trur at det hadde vore snasent på eit pynta bord!

  SvarSlett
 37. Tenkte på DEG da jeg kom over dette innlegget nå nettopp:
  http://fhager.blogspot.com/2011/03/fangs.html
  Klem May Helen

  SvarSlett
 38. Eg samlar reint tilfeldig på dette serviset, og synast det er veldig fint fordi det ikkje er veldig standard - det er verken pastellar eller blomer, og det gjer at det blir noko veldig interessant med det. Eg foreslår at du startar å bruke det i små dosar, og viss det ikkje funkar for deg, så sei i frå til meg.
  Helsing Ingrid.

  SvarSlett
 39. Dette er mitt barndomservice. Husket jeg var med mamma og pappa og kjøpte det på Figgjo en gang tidlig på 70 tallet.
  Har ikke fattet interesse for det selv om det står i en bod i mitt barndomshjem. Er vel en grunn for det...

  SvarSlett