8.6.11

Interiør og jobb og sånn...


De vakre putene er sydd av Tone med bloggen Designhund. ♥

Interiør, innredning og design har bare blitt en større og større interesse hos meg.
Jeg er egentlig utdannet innen husdyrfag, biologi og etologi. Og jeg har jobbet med dette i noen år. Men etter at ungene kom og jeg har vært hjemmemamma en stund, så kjenner jeg at jeg har lyst til å skifte beite litt. Men det er ikke så enkelt å bare snu seg helt om når det gjelder jobb.

Men drømmen er å få jobbe med interiør og innredning. Kanskje i en interiørbutikk?
Det hadde vært noe det. Ting i Oslo, Kremmerhuset eller Sanselig i Ski, Dorothea på Vinterbro... Så mange fine butikker!! Jeg skal innrømme at jeg har vært der og forhørt meg litt. Hadde vært så gøy å jobbe med det som nå er en enorm interesse.
Og med mennesker! Hadde vært Lykke!

Hehe, høres ut som en søknad dette. Er ikke det altså. Jeg bare måtte dele noen tanker som har surret i hodet mitt i mange måneder nå. Og det hjelper å dele og lufte dem litt.
Det er jo ingen hemmelighet at jeg ser etter jobb.
Til høsten kanskje, da begynner minstemann i bhg.
Jobbe med sin store interesse, DET hadde vært flott!

Og dere da? Hvilke jobber har dere? Hadde vært gøy å høre hva dere driver med.

-og TAKK for alle herlige kommentarer ang Nib-teaser.
Jeg blir overmåte glad i hjerte! ♥
Pin It!

38 kommentarer:

 1. Syns du skal hoppe ut i det jeg! Er det interiør du vil jobbe med så gå for det! Og er det jobb i en interiørbutikk du drømmer om så er jo interesse og serviceinnstilling viktigere enn formell utdannelse. Etter min mening da ;)
  Sjøl endte jeg med å studere interiørdesign da jeg sto ved en korsvei for snart ti år siden. Men til tross for en bachelorgrad i interiørdesign jobber jeg som mediegrafiker i avis. Og stortrives med det! Det var nemlig der mitt hjerte lå når jeg skulle ut i verden og finne meg jobb igjen. Men en gang kan jeg tenke meg å gjøre mer ut av interiørutdannelsen. Den ligger jo der og lurer... ;)

  SvarSlett
 2. Er sikker på at enhver interiørbutikk ville ha stor glede og nytte av å ansette deg :) Jeg jobber med forsikring av alle ting, men er utdannet innenfor kultur og psykologi fra UiB. Tidligere har jeg jobbet som informasjonskonsulent og med markedsføring, noe jeg likte bedre enn det jeg gjør nå, men når barna er små er det fint å ha en 9-4 jobb som ikke krever noe utenom arbeidstiden :) *♥*

  SvarSlett
 3. Jeg jobber som sykepleier og trives med det, og som kaptein biff-sjef resten av døgnet :) Jeg har alltid drevet med kreative ting, men safet da jeg valgte yrke. Jeg syns det er deilig å kunne være kreativ når jeg vil, og ikke fordi jeg MÅ som en jobb, men ser for meg en gang i fremtiden at jeg kunne tenke meg å bruke større del av tiden på det kreative :)

  SvarSlett
 4. Jeg syns du bare skal hoppe i det. Er det ikke bedre å angre på noe du har gjort enn noe du ikke har gjort?

  Jeg har selv en sønn som skal begynne i barnehagen til høsten. Jeg har gått hjemme i 2 år nå, og interessen for interiør har bare økt og økt. Det har blitt en liten lidenskap. Men jeg har på denne tiden endelig funnet ut hva jeg vil bli, og nå til høsten skal jeg ta bachlor i ernæring. Jeg har endelig funnet det jeg har drømt om å finne, ett mulig yrke som jeg får sommerfugler bare av å tenke på det.

  Hvorfor ikke bytte beite? Vi har i dagen sammfunn den flotte friheten av å gjøre det, så hvorfor ikke? Men har sagt at vi skal holde oss til det yrket vi valgte og aldri dykke etter drømmeyrket? Det er bare noen av mine tanker ang det temaet.

  Håper du har en flott onsdag (Lillelørdag)
  *Bettine*

  SvarSlett
 5. Vet du, kanskje det kunne være lurt å bruke bloggen din som referanse? På den måten kan jo potensielle arbeidsgivere se hva du er god for. Du har jo en kjempefin blogg, så hvorfor ikke bruke den som grunnlag for en jobbsøknad?

  Selv jobber jeg som sekretær, men skulle gjerne jobbet som snekker eller maler. Men, jeg begynner å bli litt for gammel til alt det fysiske arbeidet.

  SvarSlett
 6. Fina bilder! Kram Johanna

  SvarSlett
 7. Jeg tror du har store muligheter her! Der finnes jo så mange interiørbutikker for tida, kanskje du skulle melde deg på et senter; da jobber man visst i flere butikker, SÅ...etterhvert ser de dine potensialer, og så snart de trenger en fast medarbeider, eller kanskje littttt før, sier de: "Å, An-Magritt, kan ikke du jobbe hos oss , vi synes du er sånn fin osv osv..." Lykke til!

  SvarSlett
 8. Hei :)
  Ser at du hadde passet til å jobbe med interiør :) Brenner man for noe , da gjør man jo også en bedre jobb . Kast deg ut i det ;) Drømmen min hadde vært en liten kafè hvor jeg hadde bare hjemmebakt og møbler som jeg hadde redesignet .Møblene som har vært i kafè en hadde kundene fått kjøpt med seg . Så kunne jeg ha holt på med hobbyen min og yrket mitt, som er Kokk .

  Kanskje en dag ;)
  Hilsen Janne

  SvarSlett
 9. Jeg tror absolutt du har noe i en interiørbutikk å gjøre!! Lære gjennom praktisk interesse og erfaring må jo være like interessant for de som skal ansette. Tenk så heldige å få en som er så lidenskaplig opptatt av interiør og i tillegg er superkreativ i måten å tenke brukt blir nytt på.
  Du er gull verdt tenker jeg! Kjør på og selg deg selv!! (selv om det kanskje kan være litt skummelt da...) Ta med bilder fra bloggen, repotarsjer fra avis og innlegg fra nib i en mappe til butikkene. Det er jo på en måte en CV det. Er det ikke?

  Jeg har jobbet som tegnspråk tolk i 12 år nå. Elsker å oversette, reise og å møte masse forskjellige folk i forskjellige settinger. Jeg er en sosial sjel, som ikke trives så altfor godt alene.

  Det siste året har jeg derimot hvert hjemme. Kronisk utmattet kaller de det. Ser at jeg også trenger å tenke nytt i forhold til yrke. Ikke fordi jeg nødvendigvis vil, men fordi jeg må. Elsker å skape, så kanskje jobbe i en butikk innen den duren....Vi får se...Ikke helt klar for jobb enda, men gleder meg til den dagen jeg kan slippe litt mer ut av huset igjen fysisk og ikke bare via bloggen ;)

  Får å være ærlig, så er det å lese blogger med på at jeg har det ganske greit her hjemme, så tatt for at du deler! Go klæm fra Siw

  SvarSlett
 10. det er absolutt ikke alltid livet blir slik man først hadde trodd! (blir det noengang det..?)

  jeg selv er utdannet som tømrer, men jobber nå med noe av det kjekkeste jeg vet..nemmelig blomster! snekkeringen, hustegning osv får jeg også gjort, men nå heller på fritiden i stedet for på jobb ;)

  bloggen er jo verdens beste cv! strax kommer jo hele "hjemme hos" repotasjen hos nib og, DEN blir nok en cv i seg selv tenker jeg :)
  lykke til!

  SvarSlett
 11. Kjenner til saken.. :) Jeg tror det bare er sunt å bytte beite innimellom! Jeg har nettopp begynt i jobb som advokatsekretær, til tross for utdannelse som barnevernpedagog.. :)

  SvarSlett
 12. Kjære deg - det finnes sjelden en god nok grunn til ikke å forfølge Drømmen sin. :) DU KAN - og heldig er den som ansetter deg! Du kan jo skrive og ta bilder også - virkelig - kanskje du kan prøve deg som frilanser? Eller bli proff interiørblogger på heltid og leve fett på annonser ;) Uansett hva du bestemmer deg for: Jeg er sikker på at du klarer det! Fordi du er du!

  SvarSlett
 13. så koselig du kom innom igjen for å titte på bildene på uteplassen!
  he he, du er så go'!
  men seriøst, hadde aldri trodd jeg skulle få så masse kommentarer..
  39 er rekord for meg, jeg gir meg ende over. Er så stas at jeg sprekker
  snart.

  jeg har jobbet i interiørbutikk i 18 år, og det er veldig hyggelig. Er ikke i tvil et sekund på at du passer der. Ikke dumt å bytte beite, og du trenger ikke utdannelse - glødende int. og glad i mennesker er det som skal til.
  Jeg ønsker deg masse lykke til!
  klem

  SvarSlett
 14. ååå...glemte å takke for link og putereklame!
  (hadde jeg klart å lage hjerter hadde jeg gjort det nå...
  men mine blir bare sånn <3)

  SvarSlett
 15. Dette innlegget likte jeg!
  Litt fordi jeg sitter med mye av de samme ønskene selv. Men også fordi det var interessant.
  Du må jo være den perfekte dame å ansette ;)
  Tror ikke det er lenge før du har ny jobb jeg!
  Selv var jeg befal i forsvaret i 5 år, før jeg utdannet meg til fengselsbetjent. Men pga at turnus og små barn er en dårlig kombinasjon, begynte jeg å jobbe som konsulent på forværelse til politimesterne i Stavanger for 1,5 år siden.
  Trives veldig godt med det, men bor de samme tankene inni meg som i deg ;)
  LYKKE TIL i jakten på ny jobb.
  Klem May Helen

  SvarSlett
 16. Hopp i det, har selv kokkefagbrevet, men er nå konditorlærling, har et halvt år igjen og det er bare helt rett for meg :)
  Ha en fin kveld, klem :)

  SvarSlett
 17. He he...høres ut som meg dette her :) Er selv cand.scient i bioteknologi og for tiden hjemme med min sønn. Er selv på jobbsøk innen fagfeltet, men kjenner jo at det er interiør som jeg tenker på døgnet rundt. Har derfor startet å blogge i håp om at nye bruer åpnes, samt har begynt å selge interiørprodukter jeg selv lager. Er for feig til å satse alle kluter på det, så veien får bli til litt mens man går. Jeg vet ikke hva som er riktig for deg, men har du økonomi til å gå nye veier, så ville jeg bare hoppet i det. Uansett hvor du havner, så kan du se det som et springbrett videre dersom du ikke treffer rett med en gang. Uansett, masse lykke til :)

  SvarSlett
 18. for et fantastisk deilig innlegg. jeg er selv sosionom, men etter et hardt møte med veggen og lang sykemelding går også jeg å tenker på om det er noe annet jeg har lyst å gjøre...om så bare for en liten periode.... jeg tror vi må våge å åpne opp for livets muligheter og våge å følge drømmene våre. lykke til med alt det livet har å by på for deg.
  klem hilde miho

  SvarSlett
 19. Du må absolutt prøve, og absolutt satse! Jeg er utdannet diplommarkedsfører og jobbet innen dette i seks år..Vet ikke hva barn gjør med tanker og syn, men 2 stk forandret iallefall tankegangen min..Etter mange runder begynte jeg på sykepleier studie, og jeg fikk så mye støtte fra alle rundt meg<3 Ingen rynket på nesen! Det er til tider hardt økonomisk, men vi har klart oss så langt, og det er kun ett år igjen. Tror jeg hadde angret hele livet hvis jeg ikke hadde satset.. Lykke til! De er heldige som får en så engasjert sjel som deg<3

  SvarSlett
 20. Hopp i det! Og bloggen din må da vel kunne brukes i sammenheng med dette? Vis til alt det du har fått til med den, så burde jo den kunne føre til i alle fall en butikkjobb?! :)

  Lykke til! Klem

  SvarSlett
 21. Jeg hadde ABSOLUTT ansatt deg!! ;)
  Og jeg jobber som programmerer i oljebransjen jeg, av alle ting... :P

  SvarSlett
 22. Hehe, dette er som å lese om meg :)
  Jeg er utdannet lærer og jobbet 1,5 år før min lille gutt ble født. Siden har jeg vært hjemme i permisjon og ulønnet permisjon, og jeg startet med blogging, restaurering av hus, loppeinteressen ble sterkere, det samme med fotointeressen osv osv. Så jeg er på akkurat samme ståsted som deg. Jeg tenker da å prøve meg innen foto, portrett, mest av barn/baby.

  Jeg tror det bare er å kaste seg ut i det. Ingenting er bedre enn å jobbe med noe man elsker å gjøre. Og det lønner seg som regel oftest økonomisk også, i hvertfall etterhvert ;)

  Lykke til med dine valg!
  Klem fra Stine

  SvarSlett
 23. Heisann!
  jeg jobber på Kremmerhuset i Ski faktisk, og synes fint du kan søke hos meg. Har kun ekstrahjelpstillinger ledig til høsten, med alt det innebærer. Tenk på det :)

  SvarSlett
 24. Hei:-) Om du vil så finner du drømmejobben, det er jeg helt sikker på. Selv var jeg så heldig å få drømmejobben min, butikkdekoratør i en bruktbutikk:-) Du er utrolig flink, både med farger, form og rom. Jeg ser at du innreder med hjertet og det er en viktig egenskap, kanskje den viktigste ifølge meg da! Lykke til:-) Klem, Anne lise

  SvarSlett
 25. Synes du skal hoppe i det jeg, man lever jo bare en gang, og det er dumt å ikke følge sine drømmer.... Og å jobbe i en interiørbutikk hadde passet deg perekt, du får nok uten tvil jobb selv uten utdannelse, for du har jo virkelig øye for detaljer, og er en herlig person det er jo viktig når man jobber i butikk....
  Selv jobber jeg som dekoratør innen mote, men er selv i tankemodus om dagen etter snart ti år i samme firma...
  klem victoria

  SvarSlett
 26. Klart du kan bytte "beite" og gjøre noe mer kreativt og interiørrelatert!
  De ville vært heldige som fikk deg og jeg håper det dukker opp noe :)

  Må bare si det igjen! Love your blog :)

  SvarSlett
 27. Man får det man ønsker seg. Det pleier en klok venninne av meg å si. Når vi lar oss selv dagdrømme og tenke på det vi har lyst å gjøre, så betyr det også at vi åpner opp for å se mulighetene og måter å faktisk sette det ut i live. Jeg synes du skal fortsette å sjekke ut muligheter - da er du godt på vei til å bytte beite. Og det er bare sunt:-)
  Selv har jeg både utdanning og jobbet mange år med markedsføring. Jeg trives fortsatt godt med det, men har også lenge hatt lyst til å gjøre noe mer ut av strikke- og syinteressen min. Jeg idedrodler mye med meg selv om det, og det er fruktbart. Dessuten - marketingkunnskapene er gull verdt i så måte:-)
  Lykke til med dine planer!

  SvarSlett
 28. Så godt å høre:-) Kloke ord kan lett dukke opp en sen sommerkveld ved kjøkkenbordet:-)

  SvarSlett
 29. Søknad kan sendes til kts227@kremmerhuset.no, i pdf format. Understreker at det er en ekstrahjelpstilling, så ikke mange timene i måneden... :)

  SvarSlett
 30. Trilltrall Linda: Supert!

  SvarSlett
 31. Jeg syns det virker så fantastisk å jobbe i en interiørbutikk, og tanta til mannen min eier en, men der jobber også moren han, og hun er ikke veldig interessert i at jeg skal jobbe der også. Det syns jeg er litt trist. Men nå har jeg valgt å bli lærer. Studerer og er ferdig med andre året, så bare to år igjen :) (Og så er jeg gravid da, så det blir jo litt permisjon inni der og)

  SvarSlett
 32. jeg heier på deg!! veldig sunt og bra å gå noen runder med seg selv sånn.

  jeg er filmlærer på folkehøgskole, og elsker jobben min. er kunst/foto/film-utdannet, og får brukt meg både kreativt, faglig og sosialt, en perfekt kombinasjon for meg.
  og ifjor kjøpte vi jo gård, så drømmen er å kunne jobbe 60% på skolen og 40% på gården. vi jobber med saken:)

  klem!

  SvarSlett
 33. Go for it!!! Jeg er sikker på at de som ansetter deg ikke kommer til å angre et sekund. Og bruk bloggen din, og all den flotte omtalen du har fått, for det den er verdt. Den er jo et soleklart bevis på at du KAN interiør. Jeg ønsker deg så inderlig masse lykke til!! Selv er jeg bibliotekar som baler med de samme tankene som deg:-)
  Klem

  SvarSlett
 34. Det er så godt å høre att det er flere med samme tanker. Jeg har alltid jobbet i helsevesnet fra jeg var tja..rundt 16 år. De siste 4 årene som sykepleier. Jeg har alltid likt det, men har lyst til å prøve noe nytt! Går nå i ett vikariat og skal på jobbintervju til en annen jobb neste uke. Men hvorfor blir jeg ikke gira?! Etter å ha lest innlegget ditt og alle de motiverende kommentarene, skal jeg nok ta meg en tur til noen interiørbutikker og legge igjen en søknad.

  God works in mysterious ways!;o)
  Klemmer♥

  Ps: Blir spennede å høre fortsettelsen;o)

  SvarSlett
 35. Det er så spennende å lese!
  Mange som går med ulike drømmer i magen her.
  Lykke til alle dere som har lyst til å endre jobb.

  SvarSlett
 36. Jeg studerer fortsatt, på NTNU. Jeg blir lærer med tid og stunder. Alle ungene skal få høre hvor fantastisk Shakespeare er! :)

  Interiør er en hobby for min del, på lik linje med så mye annet. Men, de fleste av oss kan ha forskjellige interesser i løpet av livet, og kanskje blir det en jobb ut av det. Hvis det er noe du brenner for - go for it! Det verste som kan skje er at du blir lei. Og bruker opp alle pengene dine på å kjøpe interiørting. ;)

  SvarSlett
 37. Liten tvil om hva damene i interiørbloggland drømmer om, nei...hopp i det sier jeg som alle andre!

  Selv jobber jeg som redigerer i nyhetsavdelingen i NRK, en jobb jeg etter tolv år og noen sidesprang til andre jobber på huset er mer fornøyd med enn noen gang. Minuset er en turnus med myyyye ulempetid. Plusset er at jeg får mye tid for meg selv og har en ekstremt fleksibel arbeidsplass - aldri noe problem å få fri når man trenger det. Dessuten er det bare å si fra om man vil jobbe litt mindre en periode. Det er DET jeg drømmer om - å være kunsthåndverker på deltid, la oss si for eksempel 30 %. For meg er nemlig det å skape mye viktigere enn det å jobbe, så jeg vil for all del unngå presset om å være kreativ for å overleve.

  Jeg er nok ganske heldig, da, som har en kreativ og interessant jobb som dessuten ikke sliter meg ut(og som jeg ikke trenger å tenke mer på når jeg går hjem for kvelden) slik at jeg har overskudd og tid til min kreative hobby i tillegg : D

  SvarSlett
 38. Se her ja! Jeg synes du skal hoppe i det! Selv er jeg nok ikke like vågal. Jeg drømmer om å starte egen butikk, men tør ikke og er redd for å miste nybygget hus og gå konkurs. Vi er avhengig av to inntekter fra 100% stillinger. Og jeg er ikke villig til å satse hjemmet. Så da får jeg vel bare fortsette å drømme....og tippe lotto! ;)

  SvarSlett