16.12.11

Gammel juletrepynt
Jeg er ikke så veldig julepyntete av meg.
Liker best naturelementer og dekor som ikke er for prangende,
gjerne litt utradisjonelle julefarger som turkis, mintgrønn, lyselilla og korall.

(Jeg har innad i familien blitt "mobbet" litt, for jeg pleier å pynte med
"juleturkis" og ikke med de "vanlige" julefargene. Men jeg er jo bare stolt av det.
Typisk meg å være litt original. Iallefall i min familie, he he.)

Men akkurat på juletreet, da skal det få lov til å være litt fargesprakende.
Iallefall når fargene kommer fra gamle kuler med liv og historie.

Jeg har samlet på gammel julepynt i mange år.
Noe er fra bruktbutikker og loppemarked,
noe har jeg arvet fra besteforedre og tanter.
Og noen av kulene er så skjøre, at de skal bare få ligge i en skål til pynt.

Hva med deg? Har du noe juletrepynt, nytt eller gammelt,
med spesielle minner og historie?
Og så må jeg bare få dele med dere dette fantastiske juleinspirasjonsmagasinet!
Det er Live med den nydelige bloggen Lidyll som sammen med
Kronprinsessene, Sukkertøy for øyet, Designhund og Mrs. Hardy har
laget et magasin proppfullt av inspirasjon og deiligheter.

Les og nyt!

Pin It!

15 kommentarer:

 1. Veldig fin gammel julepynt, også så stas med noe som ikke alle andre har. Enig med deg, juletreet kan så gjerne være fargesprakende!

  SvarSlett
 2. Jeg pynter juletreet med en god blanding jeg også. Noe arvet, noe kjøpt nytt og noe kjøpt brukt. I år blir det ny gammel julestrjerne fra Osram.

  Vi har tidligere vært hos en kompis med gård på Bråte i Hobøl og hugget juletre, men i år blir det plasttre fra kjellern. Vi kjører rolig best i år. Familieselkap her på lørdag og alle har fått beskjed om å ta med seg sin egen rett. Det er det jeg klarer nå...

  Fine førjulsdaga te dæ An-magritt!
  Klæm Siw

  SvarSlett
 3. NYDELIG julepynt du har!! Vakre vakre vakre!

  Jeg har litt av hvert jeg også,
  noen ornamenter jeg har samlet på som koster masse,
  loppekuler (som er favorittene, egentlig) som ikke kostet noe,
  noen arvet fra mamma og mormor og noen kjøpt selv
  litt rundtomkring. Men jeg har egentlig til gode å få brukt dem alle,
  vi har enda ikke hatt eget tre i hus, siden vi bor utenbys og reiser hjem til jul. Men en dag..... : )

  Ha en deilig helg, du!

  Klem,
  Maria.

  SvarSlett
 4. Kjempefine julkuler - jeg har også slik gammel julepynt med masse minner. Herlig :-)

  SvarSlett
 5. Så fin og sjarmerende julekuler:)Jeg klarer hvert år og rydde bort minst 1 eske som jeg ikke finner året etter.I år er det den med julekuler(sporløst borte)Så jeg har investert i nye fra Kitchn og skeidar..Nyt helgen:)klem

  SvarSlett
 6. Hei søte du!
  ...ja, vi ELSKER gamle julekuler! Har et lite lager selv jeg altså..men siden vi bor midlertidig, og heller ikke skal være hjemme i julen, så får de lov til å bli i boden i år gitt...neste år, sier jeg bare*hihi*

  ..og så utrolig hyggelig å se at du spres nyheten videre om magasinet mitt, og enda mer stas at du likte det! varmer hjertet kan jeg si*smile*

  Ønser deg en flott adventhelg!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 7. hei vennen!
  så fine bilder av gammel pynt.

  jeg leste en artikkel (husker ikke hvor det var jeg)
  på nettet muligens…
  at nå var det "glorete" pastell og glitter som gjaldt..
  (så var det bildet fra kulene fra Søstrene Grene)
  -"ikke akkurat slik som mormor pyntet juletreet" skrev reporteren.
  men det er jo akkurat det det er! tenkte jeg.
  de gamle kulene var jo nettopp, rosa og pastell med fjær og glitter:)
  hadde ikke gjort leksa si hun..tjihi.

  i år vet jeg ikke hva jeg skal ha på treet.
  i fjor hadde jeg alt mulig, men mest bronsje og turkis, gull og sølv.
  men min datter har visst bestemt at vi skal ha turkis, natur og hvit.
  det hørtes jo ganske fint ut, så jeg tror det blir det!

  Klem!

  SvarSlett
 8. Åh...der var det mange fine skattar! Gler meg til å ta fram julepynten min! :)

  Ha ei god helg!

  SvarSlett
 9. nydlig julepynt ! :) Nostalgi!

  Henriette

  SvarSlett
 10. Det er så koselig med sånne kuler!
  Vi skal ha eget juletre for første gang, også første jula som gift så det blir mange nye spennende ting. Og noe vi begge gleder oss til er å pynte treet lille julaften! Jeg har robbet mamma og mormor for gamlekuler så har vi noen nye fra søstrene grene, og de passer godt sammen :)

  Gleder meg til å se det ferdig pyntede treet ditt :)

  SvarSlett
 11. Herlige julepynt! Jeg har selv arvet en del juletrekuler, og disse setter jeg selvsagt mer pris på. Jeg kjøper også noen nye kuler hvert år, noen kuler jeg bare ikke klarer å gå forbi i butikken. Til slutt, så får jeg vel et julepyntet tre akkurat slik jeg ønsker det. Fint å ha et lite lager, slik at man også kan pynte med det som føles riktig. Ha en flott helg! Henriette :)

  SvarSlett
 12. hello !! if you coming in my blog, you will can see "the tree branch star" inspired for you
  nice christmas !!!

  SvarSlett
 13. Skulle gjerne hatt litt arvepynt, men det har jeg ikke. Du er heldig som har så mye fint. Jeg har måtte kjøpe litt både nytt og brukt, men liker best det gamle jeg da. Fant noen utrolig søte trefigurer på etsy som jeg gleder meg til å bruke:) Ikke så glad i moderne glorete, men liker retro-glorete ting:)Men det blir bare på juletreet her også. Er ikke glad i mye pynt ellers i huset. For meg er jula julemusikk, stearinlys og god mat:) God helg til deg!

  SvarSlett
 14. Nydelige bilder! Kunne tenkt meg dem som postkort, jeg. Elsker gammel julepynt, men det må liksom være gammelt for å være "riktig" for meg. Vi har noe som kommer fra besteforeldre-generasjonen, det får plass øverst i treeet. Det blir mindre og mindre pynt med åra - det er ikke plass til så mye her...


  Mange mange klemmer til deg! Håper du har det fint med dine fine. Glad i deg!

  SvarSlett
 15. Så vittig! Min julepynting høres ut som den er ganske lik din. Her går det i naturmaterialer og turkis i ulike farger og nyanser. Dette er første året jeg pynter min leilighet. Gøy! Her er det lite som har rukket å bli gammelt og nostalgisk. Men jeg vet at hjemme i nord ligger det noen julepynthjerter i gull og rødt som jeg har fått av min oldemor. De er fra 1984. Mitt fødselsår :)

  SvarSlett