25.2.12

-hvorfor jeg blogger. Hvorfor blogger du?Det har jeg tenkt en del på de siste dagene.
Jeg blogger fordi jeg får utløp for alle mine kreative krumspring. Som en slags ventil. Jeg elsker også å ta bilder, og her på bloggen min kan jeg leke med bildene jeg tar, og ordene jeg skriver. Det er rett og slett en hobby. En hobby satt sammen av flere ulike interesser; interiør, skriving, fotografering, dele kreativitet og selv bli inspirert.Jeg blir rett og slett GLAD av å blogge! Jeg elsker å ha ansvaret for mitt lille hjørne av nettverden. Det er nesten som et lite magasin. Et interiør-med-litt-hverdag-også-magasin. Jeg tar bildene selv, jeg skriver alt selv og jeg bestemmer selv hvordan alt skal se ut.


Og trangen min til å skape noe blir tilfredstilt gjennom det å blogge. Det er ikke alltid at malingsspann eller symaskinen er tilgjengelig for å lage noe.
Men allikevel skaper jeg noe gjennom bloggen min.
Å lage et innlegg med bilder og fine motiv er også min måte å skape noe på.

I tillegg har jeg igjennom bloggen min, fått kontakt med mange flotte mennesker rundt omkring i verden, som deler samme lidenskap som meg.
Noen har jeg møtt, mange av dere håper jeg på å få møte.
Men selv om jeg ikke får truffet dere, så føler jeg allikevel at jeg "kjenner" så mange av dere.
Det er rart det der. Men jeg tror det er sant: man kan få gode venner i bloggverden.

Vi deler jo tross alt en stor lidenskap!Men nå vil jeg gjerne vite hvorfor DU blogger?

Hva fikk deg til å starte?
Hva får deg til å fortsette?
Vil du si at bloggen din speiler hjemmet ditt?
Hvorfor har du den stilen du har, i hjem og på blogg?

Jeg er rett og slett nysgjerrig veldig nysgjerrig!
Så hiv deg på, skriv og fortell!!

_____


Why do I write a blog ...?

I just love blogging! I love to be in charge of my little corner of the world.
It's almost like a small magazine,
and I decide how everything should look like.
I do create something through my blog.
To make a post with pictures and good design is also a way to create something.
And through my blog, I have come in touch with so many amazing people around the world.
I believe you can get good friends through the blog.
We share, after all, a great passion!

Now, tell me: why do YOU write a blog?

Pin It!

26 kommentarer:

 1. Jeg startet med blogging som en motvekt til all negativ fokus på alt som ikke var ferdig pusset opp i hjemmet. Min regel er: blogg positive ting ved hus og hjem. På denne måten har jeg fått øynene opp for alt som er ferdig og vakkert. Om så det bare er en liten krok. Har startet å se mitt eget hjem gjennom litt mer positive øyne nå. Takket være bloggen. Ikke lett å leve i et stort oppussingkaos i mange år... Men nå! Litt lettere og litt nærmere ferdigstillelse. Litt lykkeligere... Love blogging!

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder!!

  Jo jeg blogger for å få skape og huske!! Er stas og bla seg bakover i sine engen innlegg og mimre, det blir jo som en dagbok!

  God lørdagkveld!!

  SvarSlett
 3. Jeg har alltid hatt lyst til å blogge, nettopp fordi jeg liker å skrive, lage, ta bilder, være kreativ. Det er ikke kjempeviktig å ha stort publikum, men det gjør det jo morsommere at andre kan finne glede i det jeg gjør.

  Så er det gøy å se hva andre skriver, lager, tar bilder av. Et ørlite drypp av kreativitet og inspirasjon i en litt for satt og enspora hverag.


  Og du, min gode venn - inspirerte meg til å komme i gang. Etter at du begynte å blogge måtte jeg jo liksom begi meg ut i blogglandia, og da fant jeg en bitteliten nisje som passet for meg.

  Takk ♥

  SvarSlett
 4. Jeg blogger på grunn av de samme tingene som deg; For å bli inspirert, og forhåpentligvis også inspirere andre. Jeg elsker å bli kjent med nye mennesker, og det er så mye mer betydningsfullt å skape ting når man kan dele dem med andre! :) Jeg elsker bildene du tar, og jeg er så glad for at du deler dem med oss! De forteller en historie hvert og ett av dem, og man kan nesten ikke se seg mett! :) Jeg håper jeg en dag får lov å treffe deg! :)

  SvarSlett
 5. Jeg blogger fordi jeg elsker å skrive, jeg elsker å ta bilder, å redigere dem, å komponere dem! Jeg elsker interiør og innredning, jeg elsker å lage ting, pusse opp ting så de blir helt annerledes eller som nye... mest av alt elsker jeg å kunne dele inspirasjon og gode ideer med andre! Og få tilbakemeldinger, alle er så flinke til å gi tilbakemeldinger her i interiørbloggverdenen!

  Også bruker jeg det som en slags trigger til å få gjort alle ideene som svirrer oppe i hodet! For da kan jeg jo vise dem fram på bloggen etterpå.
  Og som et sted til å samle alle gode DIYs og fine ting jeg finner rundt i blogglandia.

  Det blir som du sier som mitt eget lille nettmagasin der jeg er redaktør, journalist, fotograf og stylist.

  Liker bildene dine veldig godt, de inneholder liksom så mye... :)

  SvarSlett
 6. Eg har det likt som du - gleda over å skape - den gode miksen mellom bilde og tekst - samt muligheten til å kommunisere med andre som har like interesser! Uvurderleg!

  Klem til deg, og fortsatt god helg!

  SvarSlett
 7. Ord blir fattige når jeg leser og titter på bloggen din! Jeg må innrømme at jeg "kopierte" julepynten din i Fimo- leire. :)
  Jeg har i mange år hatt det som kaltes "hjemmeside".
  Det var før en visste hva blogg og Facebook var.
  Det hele begynte med at jeg der la inn bilder av hvordan jeg hadde det hjemme, hva jeg fordrev fritiden med, familie og andre happenings. Det var mest for at min søster som bor langt unna og ei god venninne i Canada skulle kunne følge litt med visuelt. Og vise versa.
  Plutselig en dag virket ikke hjemmesiden mer, og jeg begynte å blogge så sent som for et par år siden. Men min side: "lafamigliamoskvil" er relativt ny; fra sensommeren 2011.
  Det åpnet seg en helt ny verden da jeg skulle søke etter "hvordan selv lage en brudebukett"?
  Jeg ble mektig innponert over hvor mange flinke mennesker som finnes der ute i blogglandia!!!
  Så til stor glede leser jeg flere blogger hver dag. Det er helt utrolig hvordan noen kan få en kjedelig ting til å bli fantastisk flott med litt kreativ tenking og fingerferdighet. Det er det som er til stor inspirasjon for meg! Jeg sluker alt! ;)
  Det kjipe er at jeg jobber på båt, og er borte i 14 dager. Da blir det stusselig med innlegg fra meg. Men dertil får jeg jo nesten ikke sove om natten de siste dagene på jobb fordi jeg har så mye ideer og inspirasjon i hodet!!!
  Så da kommer 14 dager med FRI til god nytte!!!
  Men med mann, barn og diverse forefallende så går tiden uhorvelig fort! Så er det igjen tid for jobb og et og annet hekle- strikketøy på slep.

  Nei, ble dette en liten avhandling!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 8. Jeg blogger nesten for de samme grunnene som deg; jeg har en stor interesse for interiør og er glad i å ta bilder, Men den største årsaken til at jeg begynte å blogge var at jeg er veldig glad i å jobb med design og fotoredigering å ønsket et kreativt 'outlet' som ikke var jobben min.

  Det har jeg fått til gangs og jeg angrer ikke et sekund på at jeg begynte å blogge :)

  Klem og finfin helg til deg,
  Signe

  SvarSlett
 9. Bloggingen er et lite fristed for meg der
  jeg samler energi og får utløp for kreativitet
  gjennom blogggen min. Her kan jeg vise mine
  prosjekter, dele det jeg tenker og ikke minst
  fotografere. Prøver og prøver og føler jeg
  lærer noe for hver dag! Synes fotograferingen har
  vært slitsomt til tider i startet da jeg ikke kunne innstillingene
  på kameraet. Nå har jeg begynt å lære litt, og synes det er utrolig gøy.

  Det å være i blogglandia har gjort at jeg får massevis av inspirasjon
  fra andre, noe som jeg synes er utrolig fint. På denne måten kan man
  få ideer til å gjøre ting i hjemmet som kanskje er litt annerledes og noe
  som ikke alle andre har - det liker jeg.

  Ja, bloggingen gir meg massevis av energi! Da jeg møtte "veggen" i fjor
  var det bloggingen som hjalp meg på rett kjør. Eller bidra at jeg kom på rett
  kjør. Det er alltid koselig å komme inn på bloggen der jeg får massevis av koselige
  og positive kommentarer, de setter jeg pris på. Det er så hyggelig at noen liker
  det jeg gjør.

  Konklusjon: Bloggingen gjør at jeg får utløp for kreativitet, jeg får energi
  og blir GLAD av å skrive her inne! :)

  Ønsker deg en fin søndag, frøken!
  ..og må si det er utrolig koselig å komme innom
  deg her inne! :)

  STOR
  KLEM

  SvarSlett
 10. Hei An magritt:)Jeg blogger først og fremst fordi det er så mange kreative mennesker her, og jeg bruker mest tid til og lese andres blogger for og sanke inspirasjon..Får så masse av det..
  Blogging er også min flukt til noe som bare jeg i familien forstår meg på,og min tålmodige familie lar meg få den tiden jeg trenger til det:)
  Så liker jeg og skrive,ta bilder,vise frem forskjellige ting..Det tenker jeg må være en vinn vinn situasjon:))
  Har min lille blogge rutine på morgenen hvor jeg legger ut,leser og sjekker gårdagens besøk og kommentarer(det er så stas)
  Nyt dagen din,Du har en flott blogg og gir meg haugevis av inspirasjon!:O)
  klem

  SvarSlett
 11. Hei og takk for hyggelig kommentar hos meg. Så koselig at du likte metallkransen på veggen.Den er jeg veldig glad i selv også. Og den henger ute i all slags vær. Så fin utfordring du har. Ja, hvorfor blogger jeg? Vel, jeg blogger fordi jeg liker å være litt kreativ hver dag. Best av alt liker jeg å skrive og formidle, skrive om ting og historier knyttet til nettopp; tingene. Jeg liker også å skrive om hverdagen og om barn. Derfor ser jeg at jeg på mange måter er litt "mammablogger" også. Naturlig nok, å være mor opptar meg mest. Derfor bærer min blogg preg av å være mor i et raritetskabinett, he he. Jeg har snart blogget et år og jeg trives, selv om jeg ikke har en hærskare av følgere. Jeg er nok litt sær i forhold til andre interiørbloggere, noen vil nok synes at mitt hjem bærer preg av å være en antikvitetsbutikk. Men det gjør ikke noe. I over 20 år (fra jeg var 19 år) har jeg kjøpt antikviteter og gamle saker og ting, og jeg trives i hverdagene med gamle ting og barn rundt meg. Det gir mitt dagligliv mening og det blogger jeg mye om. Vel, min lille sønn vil ha frokost. Derfor avslutter jeg her. Ha en riktig fin søndag. Men må jo ikke glemme å si at du har en veldig fin blogg med vakre, stemingsfulle bilder. Så flink som deg vil jeg gjerne bli. Mvh Stilleben

  SvarSlett
 12. Hei an magritt.
  Flott utfordring og en kjekk ting å dele tanker rundt:)
  Jeg har ikke blogget lenge.Jeg hadde og har vel litt tanker rundt blogging.
  Det er fantastisk å kunne dele av det man liker så godt og som man får fred og energi av. Det å få tilbakemld på at du har bidratt til å få mennesker mer kreative eller åpne veier for andre med tanke på gjennbruk og bruksmåter, er det rett og slett godt. Det jeg kan kjenne er utfordrende er denne fokusen på det matreialistiske i forhold til det kreative og ting. Det å lese blogger er virkelig til innspirasjon, men også med å påvirke mitt forhold til ting som har en plass i livet. Jeg har gått mange runder, og gjør det enda, med blogg og hva det virkelig gjør med meg. Man kan bare kjenne etter for seg selv hvordan bloggen påvirker og former en. Jeg har et ønske om også å formidle noe viktigere. Det er Jesus og familien min som er det viktigeste for meg. Jeg er så takknemlig for det du har delt av livet og tanker som er med å gi et helt bilde av mennesket og det som er selve livet an magritt! Så er du knall flink til å ta bilder!
  Med ønske om en god søndag! hilsen cathrine

  SvarSlett
 13. takk for at du deler disse tankene!
  jeg må nok innrømme at jeg deler noen av dine synspunkt på det å blogge - utløp for kreativiteten, tekst og bilde, gleden av å dele og bli delt, inspirasjon og inspirerende, få nye bekjentskap og vennskap på kryss og tvers av din egen hverdag og fagfelt og land og strand. samtidig som bloggen gir et fint puff til å skape og være kreativ i hverdagen. den hjelper deg til å finne tiden i alt annet som skal skje i løpet av en dag samtidig som det blir et frirom.
  ha en god søndag, an margritt.
  m

  SvarSlett
 14. Skön blogg och fina pics...Jag önskar dig en mysig och solig Söndag.
  LOVE Maria på inredningsvis

  SvarSlett
 15. Eg byrja å blogge når eg flytte til utlandet, tenkte det var ein grei måte å halde vener oppdatert på, spesielt fordi nokre av vennene mine blogga sjølv.
  For meg vart bloggen også ei dagbok.

  Det er vel enno ei slags dagbok, men eg skriv ikke så mykje om kva eg bedriv i kvardagen lengere. Etter at eg fatta interesse for interiør er det kommet stadig fleire innlegg om interiør, men det er interiørblogging på eit heilt anna nivå enn det her:)Det er nok mest det å vere kreativ som driv bloggelysta, sjølv om eg har mange andre forum eg føler eg får utløyp for den. For tida må eg nok innrømme at eg betre likar å lese (interiør-)bloggar enn å skrive.

  God dag:)

  SvarSlett
 16. Hei!
  Jeg er temmelig fersk blogger, men blogger fordi det gir meg mye. Liker å dele kreative ideer og bilder. Elsker å bli inspirert av dere bloggere, bli kjent med mange flotte mennesker. Et slags pusterom i en hektisk hverdag.
  Håper du kommer og besøker min blogg, blir veldig glad for nye følgere :)
  Ha en fin søndag og ei flott uke!
  Klem
  Camilla

  SvarSlett
 17. Først: så utrolig fint du setter ord på det å blogge...
  Og veldig kjekt å lese andre sine svar og legge ved noen ord selv.
  Jeg begynte å blogge fordi jeg var i barselpermisjon og formen etter svangerskapet var så dårlig, at jeg ikke kom meg ut av huset!
  Jeg oppdaget bloggland ett år i forveien. Og til slutt ble det sånn at jeg laget mine egne innlegg i hodet, uten å ha egen blogg!
  Så da var det igrunnen bare å sette i gang, for det kriblet etter å ha egen blogg, for det så så gøy ut :)
  Men jeg var skeptisk til det å ta bilder, for jeg hadde ingen erfaring med foto fra før. Men heldigvis tok jeg sjansen og lærer noe nytt om både foto, redigering og data hver dag!
  Bloggen gir dessuten positiv energi :) På grunn av dårlig helse har jeg hatt lite sosial omgang med venner og da er det kjekt å ha gode bloggvenner, som alltid er der og som gir meg så mange inspirerende tilbakemeldinger.
  Bloggen fører dessuten til at ting her hjemme blir gjort, jeg er mer kreativ og gleder meg til å titte inn her så ofte som mulig.
  Ja, bloggen gjenspeiler hjemmet vårt.
  Og det er bare helt utrolig kjekt å blogge ;)
  Merker jeg kunne skrevet side opp og side ned, men tror jeg har fått med meg det viktigste nå...
  Takk for at DU er en av de som gjør bloggland til ett flott sted å være, An-Magritt :)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 18. Kom tilfeldigvis over bloggen din og denne var jo kjempe-fin. Deg kommer jeg til å følge videre:)

  Så ville jeg gjerne svare på spørsmålet ditt; Hvorfor jeg blogger?

  Jeg startet med blogging for 2måneder siden. I utgangspunktet så startet jeg med en fotoblogg. Et sted der jeg kunne publisere bildene mine, som en liten start på markedsføring til jeg en dag skal ha mitt eget lille fotostudio:) Har aldri lest noe særlig blogger før. Har fulgt litt med på noen fordi jeg har kjent menneskene som skriver, men ellers har jeg ikke sett hvor stort dette faktisk er:D Det finnes sååå mange fine blogger, og ikke minst fine mennesker bak alle disse bloggene. Jeg har fått veldig mye inspirasjon, både inne foto, interiør og håndarbeid. Bloggingen har ført til at jeg har pusset opp soverommet mitt, nå begynt på trappen og planlegger kjøkkenoppussing.
  Jeg har også fått dilla på baking og ønsker meg symaskin til bursdagen. Med andre ord, så blir dagene mine travlere og travlere, og mye er takket være all inspirasjon jeg får fra andre bloggere.
  Bloggen min som startet som en fotoblogg, er nå blitt en blanding av foto, interiør, oppussing og hverdagsglimt:)

  Ja... det var i korte trekk hvorfor jeg blogger:) Kommer til å følge litt med her for det er litt interessant å se hvorfor andre blogger:)

  Fineste ukestart til deg!
  Klem

  SvarSlett
 19. amen!
  skriver under på alt du nevner.
  pluss at å blogge er en treningssak for meg - til å tro litt mer på meg selv! :)

  kjekt å "kjenne" deg!
  har forresten en kjekk privat nyhet inne hos meg idag
  :)

  klem fra
  Åpent^hus

  SvarSlett
 20. Eg har bloggen "Snikkerbuo" saman med svigerinna mi, og takka vere denne felles hobbyen har me enda opp som besteveninner :) Her deler me idear, oppskrifter og kvardagslege sysler. Den har ført oss saman :) Eg likar å kunne vere med å inspirere, og så har eg fått ein større interesse for foto og interiør.

  Noko av det beste med blogging, er at ein enkelt kan følge med på alle dei fantastiske bloggarane der ute! Himme og hav kor mange flinke folk det fins :)

  Eg liker å vise heimen min slik han faktisk er. Av og til hater eg det, av og til er det befriande. Og med så mange fine kommentarar får ein jo DEN sjølvtillittsboosten ;)

  Ellers kan eg sei meg einig i alt du skriver over :)

  Fin helg til deg!
  Klem Helene

  SvarSlett
 21. Du har en behagelig nydelig blogg :) som er fin å lese når jeg vil finne roen.

  Jeg blogger fordi jeg liker å inspirere folket til å spise litt mer sunnere og ikke minst næringsrik mat!

  klem
  melissa

  SvarSlett
 22. Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver.
  Har alltid drevet med kreative saker og ting på ulike måter.
  Det er godt å ha mulighet til å dele det med andre og kanskje få være med å inspirere andre.

  Jeg startet faktisk så vidt å blogge i 2007, men sånn skikkelig for et til to år siden.
  Og nå føler jeg at jeg også er en del av et lite (eller egenlig ganske stort) samfunn.

  Det som fikk meg til å starte og det som får meg til å fortsette er to ord:
  KREATIVITET og INSPIRASJON

  Enkelt og greit :)

  Føler også at jeg har blitt kjent med deg på en måte.
  Det er så hyggelig å følge med på bloggen din :)

  Smil

  SvarSlett
 23. Dere er kjempekreative alle sammen..

  Helt ærlig. Den eneste årsaken til at dere blogger er oppmerksomhet. Enhver psykolog ville ha sagt seg enig. Jeg er så lei av å høre uintellektuelle begrunnelser for hvorfor han eller hun blogger.

  De færreste av dere interiørbloggere er kreative (med noen uttak selvfølgelig - "trendsettere"). I mine øyne ser det meste likt ut, og bloggene følger de samme strukturelle retningslinjene. "Follow yours dreams", "hello" og andre klisjeer henger på veggene, den samme gamle vintage taklampa henger over stuebordet...

  Å være kreativ har blitt "poppis" og et samfunnsproblem. I vår kultur blir kreativitet ofte tolket feil og fungerer mer som et stempel på ulike yrker eller mennesker basert på forutinntatte meninger og oppfatninger. Faktumet er at de færreste er kreative. De fleste vet ikke engang hva kreativitet er. Def. "Å sette sammen kjente elementer til en unik ting". Det er ikke kreativt å rokere, og sette sammen kjente elementene på ulike måter.
  Verdt å se: http://www.youtube.com/watch?v=GKEgf0BV7Qg

  Tesla, Einstein, Da Vinci, Jacque Fresco - det er symboler på kreativitet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære anonymt. Hadde du turt å skrive dette med fullt navn, så skulle jeg tatt deg seriøst. Men det vitner heller om en grunnleggende usikkerhet dette. Og det er helt greit. Man har lov til å være anonym. Men jeg står for min blogg og mine ord her inne og hvordan min kreativitet utvikler seg. Jeg føler meg kreativ og det kan jeg skrive under på med hele meg. Men du, du tør ikke engang å sette navnet ditt bak dine tanker. Det er bare trist.

   Slett
  2. Men takk for linken til Jacque Fresco, forresten!
   Interessant å høre.

   Slett
 24. Jeg tviler på at Jacque Fresco ville ha vært enig med deg i det. Hva har du å vise til, annet enn å følge trender slavisk?

  Kreativitet er ikke noe man føler, det er noe man er. Det fleste føler seg intelligente, men det betyr ikke at de er det..

  “Every generation laughs at the old fashions, but follows religiously the new.”

  SvarSlett