14.5.12

Mitt kamera.

I am a Canonian, and proud of it! :)

Jeg skal love deg, det var virkelig tricky å ta bilder i speilet,
men jeg fikk det nå til, på et vis

En utrolig fin utfordring, for kamera er jo viktig for oss bloggere, 
og det er morro å lese om alle de ulike kameraene som brukes der ute. 

Selv har jeg et Canon EOS 7D -et kamera jeg rett og slett elsker! 
Det har alt jeg ønsker meg av teknisk utforming, og mye mer. 


Kameraet har 100% dekkning av søkerbildet som gjør det enkelt å se hva som skal være med i komposisjonen av bildet. Autofokus-systemts oppbyggning og valgmuligheter er utrolig bra og lett tilgjengelig, med hurtigknappene som gjør at fokusvalget blir enkelt.
Ellers synes jeg "Q" knappen gjør det enkelt og oversiktlig å bla i skjerm-menyen. 

Kameraet har også HD video funksjon. Små individuelle videoklipp er begrenset til maksimalt 12 minutter med den aller beste bildekvaliteten. Men man kan ta opp til 24 mnutter film om man bruker helt standard (lavere) bildekvalitet. Utrolig fint å kunne svitsje over til film om det skulle dukke opp noen fine øyeblikk, når man allikevel står med kameraet i hendene. 

Fordi jeg ikke har bilder av kameraet fra flere vinkler, legger jeg ved noen 
produktbilder som viser litt mer:Av objektiver så har jeg kit-linsa som fulgte kameraet; Canon EFS 18-135mm. Det er et lett og kompakt alt-i-ett objektiv med standard zoom. Dette objektivet bruker jeg til det aller meste. Det er supert å bruke til feks overskiktsbilder inne. Det har automatisk optisk bildestabilisator, som som er med på å gjøre bildene skarpere.


I tillegg har jeg et Canon EF 55mm 1: 1,4 objektiv. Dette bruker jeg til portretter og nærbilder. 
Det er utrolig lys-sensitivt, og tar veldig skarpe bilder. Elsker dette objektivet! 

Mobilbilde

Hvis jeg kal sette fingeren på noe med dette kameraet, 
så skulle jeg ønske at "7D" merket 
var endre litt størret og blankere. :P

Jeg er en nerd når det kommer til manualer, og jeg leser dette kameraets 
brukermanual på sengen. Det er faktisk utrolig mye å lære ved å lese den. (Hett tips, he he.)
Sånn ellers så har jeg lært all min fotokunnskap ved å ta tonnevis av bilder. 
Lære ved å prøve og feile, har vært det beste for meg. 

Takk til Maia for denne morsomme utfordringen! 
Du kan se flere blogge-kameraer her.

Og til dere alle; 
husk det er fotografen som tar bildene, ikke kameraet! 
Så smil til det kameraet du har!
Pin It!

9 kommentarer:

 1. Beautiful, hope one day have one and be a Canonian too : )

  SvarSlett
 2. Herlig med et skikkelig kamera.
  Har et Nikon, men av en aller annen grunn synes jeg det er mye enklere å ta bilder med mobilen. Er så mye styr med det store kameraet. Men det er selvfølgelig en vanesak....Kanskje jeg skulle venne meg til å bruke det :o)))
  Ønsker deg en fin fin dag¨
  KLem

  SvarSlett
 3. Flotteste bildene fra deg, ønsker meg nytt objektiv men usikker på hvilket jeg skal ende på, har vært i tenkeboksen i over et år, kanskje på tide og komme ut av den boksen. For å ta nære bilder og at bakgrunnen duses ut anbefaler du: Canon EF 55mm 1: 1,4 objektiv eller? Blir glad for savr om du har tid?

  God 17. mai feiring!

  SvarSlett
 4. I'm reaeaeaealy a Canon-girl too! :-)

  SvarSlett
 5. Canon her og! Og det fortsetter nok, siden jeg nå er mest med den menyen, og alle objektivene mine er tilpasset Canon. JEg må bare jobbe litt mer med meg selv og frigjøre meg for ferdiginnstillinger...

  SvarSlett
 6. Kult bilde AnMagritt!!

  SvarSlett
 7. I`m a Canon- girl! EOS 5D Mark II. Kjøpte det for litt siden, men det er så uuuutrolig mye å lære om det kameraet. Flaks nok var jeg flink til å sette meg inn i det "gamle" EOS 350D, så det går fremover...
  Jeg får somle meg til å få blitt med på konkurransen jeg også.
  Og; du har rett, det er fotografen som ser motivet og tar de flotte bildene. Alt er ikke gjort med et supert kamera!
  Du er hvertfall superflink til å ta bilder! :)

  SvarSlett
 8. I´m also an Canonian :D Gick från Nikon till Canon & är förevigt frälst!!
  Valde mellan din & 60d & eftersom jag inte är beroende av så raska serieopptak som 7d yter fick vikten avgöra för att skona mina onda händer.
  Men visst sjutton hade det gjort sig bättre med ett 7 tal i stället för två tal *haha* Snakke om NERD....

  Jag som du älskar manualer, bättre säng lektyr finns inte.

  Glad 17 Mai till dig & dina

  ps. Måtte leta upp dig via Milla Boutigue, fick höra att det var en till där med grymt foto intresse ;D ds

  SvarSlett
 9. Jeg er også en Canonian and I`m loving it min er EOS 40D ! :)

  God laaang weekend !!!

  Kram Diana

  SvarSlett