20.6.12

Om Concerti Carrier og bæring av barn.

I dag skal jeg fortelle dere om en greie som har vært og er utrolig viktig for meg;
babybæring. Helt siden eldstejenta mi var lita, så ønsket jeg meg et
sjal eller noe mykt å kunne bære henne i.
Hun hadde kolikk, og vi bar og bar henne i armene våre. 


Ikke før jeg gikk gravid med 3. mann i 2007 at jeg fant bæreverdenen og ble totalt hekta! 
Så fra den dagen han kom ut, så har jeg båret de to minste.
På magen og ryggen, i alle tenkelige situasjoner og i utrolig mye forskjellig bæretøy.
Jeg kan ikke få beskrive det godt nok, hvor utrolg praktisk det har vært
å kunne ha en liten baby på magen, når jeg hadde andre ting jeg også måtte gjøre.
Jeg hadde armene frie. Ungen sov eller var våken, og fulgte med på alt som skjedde. 


Senere da de ble større og kunne holde hodet selv, så hadde jeg barnet på ryggen.
Høyt oppe, slik at de kunne titte over skulderen min.
Da kunne jeg lage middag og hjelpe de store med leksene.
Da slapp den lille å bare ligge på gulvet eller i en vippestol el.
og rope på oppmerksomhet, kontakt eller nærhet.
Han var med meg og nær meg, selv om jeg var i bevegelse.


En annen viktig grunn til at jeg har båret,
er også den nærheten jeg og den lille fikk til hverandre.
Det har vært beroligende, nært og godt for oss begge.
Barnet har fått all den fysiske nærheten han har trengt, og jeg har fått være der for han.
Trygge og sterke bånd ble bundet mellom oss.
Og det jeg har opplevd i ettertid, er at mine to bærebarn har vært trygge
og sosiale barn som har fått masse nærhet og kontakt
som de trengte så veldig, da de var helt små.
Jeg er overbevist om at bæringen ga dem en grunnmur de nå kan vokser på. 


På bildene her så bærer jeg i en bæresele, en formsydd bæresele,
med regulerbare stropper. Det er en Concerti.
Det er den utrolig dyktige Heidi Totsås som har designet og utviklet denne bæreselen.
Jeg har fått tilsendt en sele for å teste den ut.

Og nå skal jeg være helt ærlig og beskrive denne selen for dere.
For jeg har prøvd mange, mange ulike bæreseler.
Jeg har båret i sjal og slynger, meitaier og formsydde seler.
Og det som har vært viktig for meg, er at det har vært gode og brede stropper
til skuldrene og en god støtte rundt livet.
Concertil bæresele oppfyller alle disse kravene mine, og mer!

Nå som Håkon er 2,5 år, så har han blitt en lang og tung gutt.
Han er 17kg nå, og er lang i ryggen.
Vi trenger en sele som gir god støtte til mine skuldre og midje,
samtidig som den støtter ryggen og setet til Håkon.
Det gjør Concerti! I går bar jeg han lenge, lenge.
Han var til og med meg da jeg klippet gresset. Med hørselsvern på oss begge,
kunne jeg dytte klipperen og han fikk være med og oppleve det hele.

Noen spør meg; -er det ikke veldig tungt? Da svarer jeg, at om bæreselen
er skikkelig laget,så blir all vekt fordelt på overkroppen min.
Uten presspunkter så oppelves det heller ikke tungt.
Dessuten, om det er tungt så får jeg både trim og sterke muskler.
Vinn-vinn for oss begge to. :)

 
Her er litt info om Concerti Carrier, hentet fra Heidi sine nettsider:


Concerti Carrier er en fleksibel, ergonomisk og trendy babybæresele utviklet
av norsk ergoterapeut. Concerti Carrier er designet for å bære barn
både på ryggen og magen, og er således en hybrid mellom en bæremeis
og en tradisjonell bæresele.
Produktet passer best for barn fra ca 5 mnd og opp til 3-4 år.
Concerti Carrier er fleksibel og lett å ha med seg.
Den har god bærekomfort samtidig som den er
ergonomisk riktig for barnet og den som bærer.
Concerti Carrier er designet for å gi gode opplevelser.
Den er et praktisk hjelpemiddel i en moderne travel hverdag.
Concerti Carrier er også for den urbane som vil ha hendene fri,
eller den som vil oppleve naturen
på steder der barnevogna kommer til kort.


Dette ble et skikkelig skryteinnlegg for denne fantastiske bæreselen.
Men det fortjener Heidi Totsås og Concerti Carrier.
Heidi har jobbet utrolig mye for å fremme bæring og gode bærerutiner.
Og med denne bæreselen så har hun virkelig klart det!
Takk Heidi for hva du gjør for barn, voksne og bæring i Norge! Stolt av deg! 

Pin It!

33 kommentarer:

 1. For noen herlige bilder! <3 Jeg har også båret mine to mye, både i sjal og bæresele. En annen modell enn din, men med riktig avlastning for hofter og rygg selv for de minste barna. Utrolig koselig å ha de så nært, og samtidig ha armene fri til å gjøre ting som må gjøres. Gressklipping med barn på ryggen var ny! Her i huset er det mannen som klipper gress (siden jeg har ekstem allergi) - kanskje jeg skal foreslå at han tar med seg en unge på ryggen neste gang? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kikki! Så gøy å høre at du også har båret. Ja, det er skikkelig praktisk i tillegg til at det er så koselig. Ja, gressklippingen gikk helt fint. Håkon satt der bak og bare koste seg han. (Han elsker gressklippere, he he!)

   Slett
 2. Så herlige bilder av dere! Å så vakker du er med litt lengde på håret. sikkelig fresh,;)

  SvarSlett
 3. Spennende lesning! Og nydelige bilder:)

  Titter på det samme selv om dagen, og lurer derfor på litt mer: kan feks en slik type sele fungere godt fra baby til 3-4 år? Leser om noen som bruker både slynge, sjal, mei tai osv. Men det blir jo altfor mye å kjøpe inn alt dette... Er derfor veldig på jakt etter en sele som dekker alle behov og aldre;) Har sett endel på Ergosele, som ser ut til å ligne mye på denne. Har sett at Ergosele har nyfødt-innlegg, det har ikke denne. Burde man ha det? Bære i sjal når den er minst, kanskje?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei annikken! Så hyggeig at du likte innlegget. I teorien så kan man fint bære barn fra nyfødt til stor i en slik sele. Men jeg vil si at en slik med spenner og remmer, passer best til å bære barn fra de er 3-4 mnd til så lenge du orker å bære. Til de helt minste så anbefaler sjal, slynge eller meitai. Grunnent til det er at barna, når de er helt små, har behov for enda mer støtte i ryggen når de bæres. De er mykere og har kanskje behov for å krølle opp beina. Da er det lettere å bære i det overnevnte bæretøyet. Jeg vil anbefale deg å logge deg inn på www.tettinntil.no/forumet for å få all den informasjon du trenger. Der er det egne forum for nybegynnere, og du kan stille all verdens spørsmål. Du finner instruksjonsvideoer- og bildeserier. Og du kan også få kjøpt brukt bæretøy og finne linker til forhandlere som selger nye.

   Håper du fikk noen svar. :) Send meg bare mail om du lurer på mer.

   Klem!

   Slett
  2. Dette hjalp meg godt på vei vet du:) Tusen takk!!

   Da tror jeg det blir ett sjal først, og så en sele a la denne litt etterhvert. Liker at denne selen samt Ergo og Manduca har gode, brede seler man kan spenne igjen foran - slik som en sekk. Det vet jeg at sitter best på kroppen min:) Skal logge meg inn på tettinntil og lese litt om hva som er favoritter blant folk av disse tre sistnevnte, der er sikkert meningene delte som de er med alt annet av babyutstyr;P Har du noen formening om hva du likte best av disse tre, forresten? Ser du har skrevet lenger ned at du har prøvd alle sammen:)

   Fantastisk at Håkon kunne være med deg å klippe gress, altså:)

   Slett
  3. Hei igjen, annikken.

   Fint at jeg kunne hjelpe deg litt. :)
   Ja, jeg har prøvd alle tre, og jeg må si at det er Concertien som sitter best på min kropp. Det jo liksom bare slik, at man må prøve seg fram til hvilken som sitter best. Man kan også kneppe den igjen foran, slik man gjør på store ryggsekker. Og så kan den pakkes helt sammen til en liten veske, når den ikke er i bruk. Ja, personlig er dette absolutt favoritten. :)

   Ha en fin dag!

   Slett
 4. heia bæring! jeg har båret begge mine masse, masse. jeg har brukt ringslynge den første tida, og så har jeg vært kjempeglad i meitaien min når de har blitt litt større. og bæremeisen har også vært flittig brukt, på lengre turer i skog og mark. freja er jo like gammel som haakon, og elsker fortsatt å sitte på ryggen i meitaien. og det er så koselig. spesielt når hun legger hodet inntil meg og jeg kjenner hvordan hun slapper av og koser seg.
  klem!
  og ps: du er bare så vakker, an-magritt!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å høre at du også har båret masse, masse! Jeg så jo at du hadde tøybleier, så bæringen var vel heller ikke så overraskende.;) Vi er av samma ulla, vi vettu!

   Takk for komplimenter, venn. Jeg var liksom alltid den stygge andungen jeg. Nå som voksen har jeg lært å bli venn med meg selv. Det tok litt tid. Så slike ord varmer alltid langt inn i hjertemargen.

   Slett
  2. morsomt at vi har så mange likhetstrekk. måten vi bor på, nærhet til natur og dyr, tøybleier, bæring, og sikkert masse annet som vi ikke vet om ennå! kan ikke forstå at du var "den stygge andungen". men venn med oss selv skal vi alle lære å bli.
   ha en god dag! jeg storkoser meg nå på morrakvisten, sitter og lager indianerkrone sammen med ronja. perler, fjær, sol inn på kjøkkenet, musikk på anlegget, FRI. AH!
   klem*

   Slett
 5. takk for inspirasjon og informasjon! jeg ønsker også å kunne bære barnet mitt når det kommer ut om noen uker! har lånt et bæresjal (som jeg ikke har prøvd ennå), og ellers har jeg prøvd å bære et større barn i maduca bæresele tidligere. det var genialt og heller ikke tungt fordi vekten var godt fordelt og barnet satt tett inntil meg. har du erfaring med maduca? andre tips når det gjelder bæring av spebarn, f eks i sjal? jeg er bare frimodig og spør! :) ønsker deg en fin dag! -monakristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei mkm! Takk for at du spør! Ja, jeg har erfaring med flere ulike formsydde bæreseler også. (Slike som Concerti, Manduca, Ergo ol.) Jeg skrev et svar over her til annikken, les det. Der skriver jeg litt om fordelene med å bære i noe annet når barnet er helt liten. Selv har jeg båret mye i slynge, sjal og ikke minst (heller mest) i meitai. Jeg bruker det fortsatt til Håkon, som er en stooor toåring.

   Du også, logg deg inn på www.tettinntil.no og få masse, masse informasjon og inspirasjon!

   Masse lykke til, og send meg bare en mail om det er noe mer du lurer på. :)

   Klem!

   Slett
 6. Så enig så enig!!! Jeg har ergo baby og elsker den :)

  Nydelige bilder av dere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Potina!! Så gøy å høre at du også bærer. Det er noe helt spesielt dette her. :)

   Slett
 7. SUpert inlegg! Jeg er faktisk veldig lei meg for at jeg ikke lærte mer om bæring imens mine var små, først med nr 3 fikk jeg prøvd ut både sjal og mei tai. jeg er også avhengig av bedre støtte, med vondt bekken osv.. så jeg skulle gjerne ha lært mer!

  du er en flott bære-ambasadør- tusen takk for det!
  flotte bilder av deg og Håkon og ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gunnhild! Jeg kjenner godt den følelsen av sårhet over ikke å ha fått båret de eldste. Men sånn er det jo bare, og vi får ikke gjort noe med det. Men så fint at du fikk båret 3. mann! Takk for fine ord om bildene, meg og Håkon. :)

   Slett
 8. Den selen ser kjempegod ut! Me har brukt ergosele på minstemann, babybjørn på dei to styrste. Ergo var ein god oppdagelse for meg, fordi barnet kjem mykje tettare på kroppen enn babybjørn, og bæringa blir desto lettare! Men denne selen ser eg er høg i livet til barnet, god støtte, noko ergo'en ikkje er så god på. Spennande med nye, gode produkter, og ekstra kjekt at det er ei norsk dame som har utvikla den!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg opplever at denne gir mye bedre støtte enn Ergo-selen. Denne sitter tight inntil ryggen og gir veldig god støtte på barnets rygg. Liker denne aller best av alle de formsydde jeg har prøvd. Og ja, jeg er veldig stolt av at dette er et norsk produkt! :)

   Slett
 9. Næ, så artig at du poster dette nå. I går kveld fant jeg ut at NÅ skal jeg lage et bæreinnlegg selv på bloggen. Mine er jo også blitt store nå, men minstemann blir båret når vi er på tur. Skulle har båret MYE mer men pga varmen så får det bli som det er inntil vi reiser til Norge.
  Uansett, nydelige bilder!!! Og mange fine ord.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du tenkte på det samme. Vi er jo bæreentusiaster vi to vettu! ;)

   Slett
 10. For et flott innlegg! Nydelig bilder også!

  SvarSlett
 11. Ojoj, denne så virkelig helt fantastisk ut! Fikk nesten lyst på en selv, hehe, til min 3,5 åring ;) Nå er han for stor for bæremeisen..

  FLOTTE bilder av dere!!

  Klemmer fra Stine

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da er det bare å sette igang med produksjon av nestemann.
   Det er det eneste jeg kan si til det. ;)

   Takk for fine ord!!

   Slett
 12. Du, jeg MÅ bare kommentere det vakre håret ditt jeg..for et fint fall og farge…(og briller!)
  Lover du at du bruker samme frisør fremover:)

  SvarSlett
 13. Så flott og viktig innlegg!
  Ha en fin dag! Hilsen Alexandra

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Alexandra.
   Takk for fine ord! :)

   Slett
 14. Først må jeg si at dette var noen utrolig herlige bilder av dere...
  Man ser jo nærheten og gleden lang vei!
  Jeg har dessverre ikke hatt helse til å bære noen av mine...
  Men skulle ønske jeg hadde.
  Ser jo som du sier både praktisk og koselig ut :)
  Klem May Helen

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk vennen, for så gode ord. :)

   Slett
 15. Hihi, så FINE dere er, rødtoppene :)

  Blir så glad av bloggen din jeg - skikkelig godfølelse her inne!
  På tross av at jeg ikke har barn og slett ikk trenger sele ;)

  Klem,
  Signe

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja du vet, disse rødtoppene formerer seg, he he.
   Takk for god ord, Signe. Skulle det bli aktuelt for deg med en sele en gang, så vet du iallefall hvem du kan spørre til råds. ;)

   Klemmeklem

   Slett