7.8.12

Kjøkkentanker

Dere som har pusset opp et kjøkken helt fra skratch, skjønner sikkert godt hva jeg snakker om i dag. Jeg mener, hva visste jeg vel om strømkurser, stikkontaktuttak, høyden på benkeplata i forhold til skeivt gulv og lave vinduskarmer. Det har vært så mange utfordringer nå i denne prosessen. Alle vegger og gulv er garantert ikke rette. Ingen vinkler er 90 grader. Så hele tiden har vi måttet gjøre små justeriner, tilpasninger og rettelser. Men altså, det har jo sin sjarm også, dette huset som nå er over 200 år gammelt. Det skal jo få lov til å sige litt og endre seg litt når det har blitt en slik fin årgang som dette. 
Okey, så skriver jeg "vi" her, men sant skal sies. Det er min mann og min svigerfar som har gjort det meste av arbeidet her inne altså. Men jeg har ikke vært fraværende heller. Utrivingen av hele den gamle innredningen var det jeg som stod for. Alene. Ja, måtte bare gjenta der, om det var noen som ikke hadde fått det med seg. Og all sparkling og maling er det jeg som gjør.
Og (selvsagt) alle interiørmessige valg. Alle de synlige.
Så har mine to, meget nevenyttige menn, tatt seg av alt det andre. 
Valg ja. De har det vært mange av! Og jeg har prøvd å se hele kjøkkenet ferdig for meg utallige ganger. Selve kjøkkeninnredningen valgte vi ut for lenge siden.Det blir mange skuffer og ingen overskap og hvitt. Ja, jeg vet. Det har vi sett mange steder. Aller helst ville jeg hatt et grått kjøkken, men det fantes ikke i Marbodal sitt sortement. Men hvitt er fint. Og hvis jeg klarer å balansere stramheten i kjøkkeninnredningene mot personlige elementer og den brune tømmerveggen, så tror jeg at jeg skal kunne sette mitt eget preg på kjøkkenet til slutt allikevel. 
I disse tider står valgene på hvordan stikkontaktene skal se ut, og hvilket gulv vi skal satse på. I hvertfall er det skummelt å velge gulv. Det er jo ikke noe jeg bare skifter ut senere, sånn i en håndvending. Eller vel, alt kan jo males, he he. 
Jeg er så fornøyd med fliseveggen min. Det er hvite metrofliser med fasett.  Disse hadde jeg bestemt meg for for veldig lenge siden. Men etterhvert som jeg så de dukket opp mange steder, både på nettet og i interiørbladene, så ble jeg i tvil om jeg ville ha dem allikevel. Jeg søkte rundt etter alternativer, men kom hele tiden tilbake til akkurat disse. First love liksom. Og jeg bestemte meg for at disse skulle vi ha på kjøkkenet, selv om mange andre også har dem. Det viktigste er jo at man velger noe man liker selv og som man kan like i mange, mange år framover. Dessuten så er jeg fornøyd med at vi valgte hvit fugemasse mellom flisene. Det gir et rent og helhetlig uttrykk.
Jeg skal ærlig innrømme at jeg er litt lei av å ha "kjøkken" på låven. Selv om vi har det veldig fint der oppe, så er det litt travelt å gå i skyttel over tunet. Det er litt trekkfullt der oppe kan du si, og en del mygg og sånn. Og denne sommeren har (til nå) ikke vært så varm her, og nå begynner det å bli litt kjølig å spise måltider der oppe. Men uansett, jeg tror det har vært verdt det. For snart kan vi flytte måltidene inne igjen, og sitte ved bord i nytt kjøkken. Jeg må bare finne ut hvordan kjøkkenbordet skal bli. Jeg skal tegne det og min kjære svigerfar har ymtet bortpå at han kanskje kan snekre det.
Sakte med sikkert blir kjøkkenet formet. Dag for dag. Jeg gleder meg som en unge i godteributikken til jeg kan møblere og dekorere. Det blir gøy å skulle innrede i dette rommet som har så store kontraster mellom gammelt og nytt. Ønsk meg lykke til med det. ;)Pin It!

16 kommentarer:

 1. En strevsom periode dere er midt oppi nå ja!
  Og jeg kan ikke forestille meg en gang hvor mye som må tilpasses og finne løsninger på.
  Men jeg VET dere kommer til å få det så FINT :)
  Og jeg gleder meg til å se resultatet og gjerne flere bilder underveis ;)
  Lykke til videre...
  Dere er gode alle sammen.
  Klem May Helen

  SvarSlett
 2. Hold da op det er et stort arbejde I er igang med. Jeg kan godt forstå dit valg af fliser. Jeg har også i mange år drømt om metrofliser. Har bare ikke fået det realiseret endnu. Smukt med den hvide fuge.
  Fortsat god arbejdslyst.
  Kate

  SvarSlett
 3. Blir berre lekkert m de kontrastene

  SvarSlett
 4. Slitsom tid, men det kommer jo til å bli så bra når alt er ferdig...
  Synes du skal gå for enten stikkontakter i glass eller med løse design rammer du selv kan bestemme mønsteret på. Begge deler finner du om du søker på Exxact. Lekkert!
  Ha en knall fin kveld

  SvarSlett
 5. spennende, gler meg til å se det ferdige resultatet.
  :)

  SvarSlett
 6. Oi det ser utrolig spennende ut!!!!!! Blir helt sikkert kjempe fint!! Lykke til med alle valgene.

  SvarSlett
 7. Så spennende det blir å se det ferdige resultatet. Vi har holdt på i to måneder nå...og jeg lurer virkelig på når det blir helt- helt ferdig. Skal ha noen fliser ala dine som jeg har ventet på i over en måned nå...for ikke å snakke om prisen- du er heldig som har familie som kan gjøre jobben;) Så lekker stol du har fått deg;) Er sikker p åat du klarer å skape et veldig personlig kjøkken som er helt deg;)

  SvarSlett
 8. Kjempespennende! Og JA; det er lov å bli lei i perioder! Det er lov å tvile og undre og tenke... Må si jeg kjenner meg igjen her, hehe... ;-)
  Men det blir så VERDT DET når dere er ferdige, skal du se!
  Følg hjertet og magefølelsen, så blir du fornøyd :)

  Lykke til videre!

  :-)

  SvarSlett
 9. ...Og det tror jeg du klarer helt fint! Dekoreringen altså:) Gleder meg til å se! Vi skal pusse opp kjøkkenet en gang i tiden vi også (her er det badet i første omgang det spares til...), og jeg kjenner jeg ble litt svett av den praten om strømkurs, stikkontaktpunkter og flikking og måling etc etc. Ikke bare å sette opp kjøkken i en fart nei...

  Maya

  SvarSlett
 10. Så spennande! Gler meg til å sjå! Blir heilt sikkert superduperfint med dei flotte kontrastane og ei An-Magritt hånd over det heile:-) Du er flink!

  Klem

  SvarSlett
 11. Så spennende å følge med på denne prosessen, og jeg gleder meg sånn til å se det endelige resultatet! Sikker på at det blir lekkert:)
  Klem

  SvarSlett
 12. Er voldsomt spent på korleis kjøkkenet dykkar blir til slutt!! Spanande!

  God onsdagskveld til deg...

  SvarSlett
 13. Lykke til!! :D Gleder meg til å se det ferdige resultatet :)

  SvarSlett
 14. Fantastisk, gleder meg som en unge til å se, også;))
  Vi har "bare" et 112 år gammelt hus, eh...kremt... men jeg skjønner altfor godt hva du mener... i stuen nede er gulvet skjevt så det svinger etter i det ene hjørnet, sofastolpen under setene er justert litt, for å si det sånn... *blunkblunk*;)

  Masse lykke til, blir så spennende att!
  Klem Janne:))

  SvarSlett
 15. Dette blir lekkert, jeg kjenner det på meg ;-) Lykke til med de siste valgene som skal taes, jeg gleder meg til å se resultatene!

  SvarSlett
 16. Spennende prosjekt! Lykke til :-)

  SvarSlett