30.8.12

"Teppet" -basert på en sann historie.

Jeg har det slik, noen ganger, at jeg tenker at nuh! er det lenge til det skal komme noe nytt inn i huset mitt. Nå i sommer har det jo gått i mye kjøkkenprat og tanker, og sparepengene har jo liksom gått i det dragsuget. Det betyr at det ikke har vært like akseptabelt å kjøpe seg noe ikke-kjøkken-relatert. 

Men dere interiørbloggere, og kanskje flere av ikke-bloggere som leser, dere vet jo hva jeg snakker om når jeg forteller, at det noen gang dukker opp et eller annet produkt du bare "leeengter etter". Stadig dukker det opp bilder i blader og blogger, av akkurat det produktet du ønsker deg, og du  kjenner det stikker litt i magen fordi du kjenner at dette hadde passer helt perfekt i ditt hjem. 
For dere som ikke blogger om interiør, eller heller ikke ser på dere selv som mer enn kanskje litt under middels interiørinteresserte, dere skjønner kanskje ikke helt hva jeg snakker om her. Og ja, jeg vet dette oppfattes som litt over middels overfladisk.
Ting og sånn. Burde ikke ta så stor plass. 
Men noen ganger så gjør ting det. Tar stor plass, mener jeg. Inni hodet.
Jeg hadde et slikt forhold til et teppe fra Ikea. Stockholm Rand. Jepp, et helt allminnelig gulvteppe. Svart og hvitt stripete. Jeg så det for første gang for evigheter siden, på en dansk blogg. Og jeg innrømmer, jeg falt hodestups for det. Det bare var helt riktig for meg. 
Ja jeg vet. Et teppet. Kanskje du ikke liker det en gang. Men det er heeelt greit. 
Kjærlighet gjør blind. Iallefall litt tåkebelagt. Og det innrømmer jeg at jeg stadig er. :)

Og siden har jeg søkt på Ikea sine sider et utall ganger. Jeg har sjekket varebeholdningene i alle varehusene i Norge for å se om noen av de hadde fått det inn. Det stod bare: "Antageligvis på lager hos IKEA Forus. Se tilgjengelighetsprognose", stod det. Og jeg pønsket ut; skal jeg ringe noen i Stavanger og spørre om de vil kjøpe et teppe for meg på Forus, og så sende meg. Eller er det litt overilt kanskje.... Jeg søkte til og med på Blocket.se og Finn.no for å se om det var noen som solgte et der, som jeg tilfeldigvis kunne kjøpe, sånn i nærheten...
Foto: An-Magritt Moen

Men her om dagen så var jeg på Ikea, på Slependen i Oslo. Jeg skulle kjøpe kjøkkenskuffe-inventar og slik, og hastet egentlig litt igjennom teppeavdelingen. Da jeg så noe stripete henge på teppeveggen der. Jeg stoppet opp, og egentlig fikk jeg litt hjertebank! Så jeg riktig? Stockholm Rand, her? Var det mulig?? Jeg satte opp farten, manøvrerte min fulle vogn mellom andre vogner, håndklær og runde matter, bort til akkurat dette teppet. Jeg så meg rundt flere ganger. Var det bare jeg som så denne skatten? Var jeg alene om denne oppdagelsen,
denne opplevelsen av småeuforisk lykke? 
Jeg måtte sjekke flere ganger, kunne det være mulig?
I tilegg så var det flere tepper på lager! O du salige teppelykke!!

Til min kjære mann. Jeg vet du  har lagt merke til teppet. Det er ikke lett å IKKE se det, for å si det sånn. Du har ikke sagt noe. Jeg vet, vi hadde bestemt oss for å være kjøkkenfokuserte nå.
Allikevel har du, om enn stilltiende, akseptert at dette stripete
underverket har tatt plass i stua vår. 
Takk for at du ikke har kommet med noen kommentar. Jeg vet det ligger kjærlighet bak.  
Jeg elsker deg. Og teppet.
Pin It!

30 kommentarer:

 1. Og vi elskar deg. Og teppet.
  åseklem

  SvarSlett
 2. Ha ha :) oh ja det kender jeg alt for godt... Fint tæppe, jeg overvejer det også til under køkkenbordet, men det er nok upraktisk... Du kunne jo også bare sige at tæppet vat tænkt til køkkenet ;)

  SvarSlett
 3. Hærlig historie og innmari fint teppe!

  Skjønner deg godt jeg...mannen min er også sånn,
  stilletiende. Vi bruker mye penger på nytt hus nå.
  Så jeg trår litt forsiktig, kan ikke tøye strikken for langt.
  Må heller vente til jeg finner en kjærlighet som din :)

  Siw

  SvarSlett
 4. Åh! Det var en fin måte å starte en torsdag på :)

  SvarSlett
 5. Herlig herlig herlig! Kjenner meg godt igjen. Stadig en form for interiør ting som ligger og ønsker seg større. Og for en fin mann du har :-D teppet er utrolig fint, gratulerer med det :-)

  SvarSlett
 6. hihi..så herlig :) av og til så må man bare altså!

  SvarSlett
 7. Fantastisk! Jeg har også lett og lett og lett etter teppet men endte opp med er fra day til slutt i min lengsel:)

  SvarSlett
 8. For en søt historie:)) Teppet er utrolig kult, og passet veldig bra inn hos deg. Vet alt om å bare MÅTTE noen ganger.. som teppet jeg blogget om i går, hihi
  Ha en super torsdag!
  klem

  SvarSlett
 9. Fantastisk :-) Flere som er heldige med sin kjære skjønner jeg :-) Takk for fin blogg.

  SvarSlett
 10. Hehe! Så herlig når man finner noe man har lett etter lenge, og så greit når de en bor sammen med ikke kommenterer alt man drar inn i huset;)
  Liker også veldig godt det teppet.
  :)

  SvarSlett
 11. Morsom historie;) Jeg får også hang ups på enkelte ting..og det teppet er ett av dem...men jeg fant tilslutt et annet teppe....ja man kan få litt dårlig samvittighet enkelte ganger...det er jo ikke alt man virkelig trenger (men jeg er enig i at du virkelig trengte det teppet altså;))Gleder meg til å se mer fra kjøkkenet ditt- her går jeg og venter på noen fliser som aldri dukker opp- veldig irriterende i grunn...Håper du har en fin-fin dag (kjenner jeg fikk litt lyst på det teppet igjen..så best jeg klikker meg ut herfra med en gang;))

  SvarSlett
 12. Ajaja, elsker du meg eller Teppet mest? Jeg kan vel leve med det siste også - en periode iallefall ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hey Hey Hey!! I love You!

   Slett
 13. Herlig!! Me er vel mange som kjenner oss igjen, tenker eg:-) Og så rar den følelsen er - når ein føler noko ropar til ein, og ein ser rundt seg og oppdager at ingen andre høyrer. Eller ser.
  Fint er teppet! Heilt klart!

  Klem til deg!

  SvarSlett
 14. For et herlig innlegg. Jeg har det teppet, men det er blitt så flekkete og stygt, så koster rens nesten like mye som å kjøpe nytt, men de har det aldri inne på Forus. Vurderer å legge det i badekaret å vaske det, men er redd det sorte farger av. Uansett: Gratulerer med nytt teppe. passet kjempegodt inn!

  SvarSlett
 15. Morsomt innlegg, og flott teppe!

  SvarSlett
 16. Herlig! Digger historien din, og ja - jeg kjenner meg igjen! ;-)

  Nydelig historie om småbrødrene under også; kjenner jeg blir litt vemodig når jeg tenker på hvor store barna har blitt...
  Slike små episoder ligger lagret i hjertet; kanskje husker man ikke alle detaljene, men man husker følelsen... :)

  SvarSlett
 17. Hahahah, søta!!! Vet du, sånn har jeg og hatt det med det teppet...MEN....jeg kjøpte et lite stripete de hadde på IKEA...det som var i limited edition, med turkis og rosa kant på...og jeg merka at vi kan så absolutt ikke ha noe hvitt på gulvet. Det teppet ser ut som det har bada i gjørme hele tia. Jeg håper, for din skyld, at det ikke blir samma problemet hos dere ;) Gratulerer med et av de vakreste teppene jeg vet om :D

  SvarSlett
 18. Herligt innlegg:),
  vet akkuratt hva du snakker om, sååå gøy å kunne kjøpe noe en har ventet lenge og ønsket seg lenge:).
  Hadde kjøpt teppe på forus til deg med en gang:), hihi.
  Klem Hilde

  SvarSlett
 19. Søta! :) Jeg må vise mannen dette innlegget, jeg vil nemlig også ha teppet, men her er det "høstdresservinterskoullklæretcetc"-fokus denne mnd....
  Kan liksom ikke snike det inn i skapet slik jeg gjorde med en genser i går, heller;-)

  Det er så LEKKERT!

  Klem, AH

  SvarSlett
 20. Ååå, så fint det vart! Det teppet har eg også merka meg - hadde eg hatt lyse golv i stova skulle eg absolutt hatt det!

  Ynskjer deg og dine ei fin helg! :)

  SvarSlett
 21. Ååå, eg har det akkurat som deg, for akkurat dette teppet!!! Og som deg, oppdaga eg det på Slependen, men motsatt av deg så kjøpte eg det ikkje (pga økonomien etter andre viktige kjøp der). Eg angrer så bittert, og det gjer så vondt i magen at det er forferdelig!! Klarer å glede meg på dine vegne likevel, altså. Det passer fint hos deg, og du har laga eit innlegg som bare er fortreffelig :)

  God helg!

  SvarSlett
 22. cozy home

  it is appreciated if you take time to visit my blog and follow me :)
  christian | my blog : www.christianyuen.blogspot.com

  SvarSlett
 23. Digger de svarte og hvite stripene jeg også, så skjønner du er forelsket!
  Selv har jeg et liknende i plast, fra House Doctor. Love it! Kos deg med teppet...og mannen;) Hihi..
  Janne:)

  SvarSlett
 24. Å, lykke... Teppekjærlighet og ekte kjærlighet... deilig!

  SvarSlett
 25. Å kjære, for en nydelig teppehistorie : )
  ..også er det jo et utrolig fint teppe og da.
  Og mannen din må jo være den fineste,
  han ser nok at det er perfekt han óg : )

  Ha en fin kveld fine : )
  KLEM

  SvarSlett
 26. Fantastisk innlegg! Og veldig gjenkjennelig...

  SvarSlett
 27. Elsker måten du beskriver akkurat det jeg tenker på..har det slik med et teppe fra Ellos nå..Fortsett skrivingen din- kjempegøy

  SvarSlett