8.9.12

Oppskriften

Millioner takk for herlig respons på "Inviter"-innlegget. 
Jeg sier som Tone; you keep me blogging. Jepp. 

Mange av dere har spurt om oppskriften på den sjokoladekaka. 
Noen av dere har fått svar på mail, men jeg legger inn oppskriften her også. 
I dag lagde jeg kaka en gang til, og nå på kvelden er det så og si ingenting igjen av den. 
Den går ned på høykant! 

Kaken heter Fedons Franske Sjokoladekake, og du trenger:

6 egg
125 gram smør
250 gram sukrin. (Det finner du bl.a på Ultra og i helskekostforetninger.)
250 gram kokesjokolade 70%
2 ts vaniljesukker

En kakeform
Stekes på 160 grader, nederste hylle i 50-60 min


Smelt sjokolade og smør i vannbad.



Skill eggehvite og eggeplommene.
Stivpisk eggehvitene med halvparten av sukrinet
og halvparten av vaniljesukkeret. 


Pisk eggedosis av resten av sukrinet og vaniljesukkeret.
Rør inn den smeltede sjokoladen/smøret. 


Så rører du den stivpiskede eggehviten lett inn i røren.

Ha røren oppi en smurt form.
Stek kaken nederst i ovnen på 160 grader i 50-60 minutter.
La kaken bli litt avkjølt før du skjærer i den.


Servér gjerne frukt, krem eller is ved siden av.
Eller bare nyt den akkurat som den er. Nam!

Foto: An-Magritt Moen
Pin It!

12 kommentarer:

  1. MMmm..
    Denne såg jammen meg fantastisk ut!
    Må prøves! Takk :)

    SvarSlett
  2. Mums, denne skal testes!

    Klem,
    Signe

    SvarSlett
  3. Artig ^^ Det er faktisk samme oppskrift en gammel (fransk) tante lagde når jeg var liten :P Bare med ekte sukker da ^^

    SvarSlett
  4. Nomnomnom!
    Har aldri prøvd å bruke sukrin i bakst før. Blir det like godt? Jeg må teste. Takk for deling! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Sukrin er veldig annerledes på noen måter om du er vant med sukker. Sukrin smelter ikke på samme måte og bruker du for mye kan smaken føles litt "isende" på en måte.
      Men, det er MYE bedre enn sukker så prøv deg frem!
      Nå som Stevia endelig er lovlig i Norge igjen bør du snuse litt på det også, dette er en naturlig plante som er kjempesøt. Lykke til!

      ....hilsen helsefreakeren ;)

      Slett
  5. Du, sirkelkvinne!
    Takk for oppskrift, den skal jeg prøve å lage en dag!

    Ha en deilig søndag!
    klem

    SvarSlett
  6. Du, sirkelkvinne!
    Takk for oppskrfiten, den skal jeg lage en dag!

    Ha en deilig søndag!
    Klem*

    SvarSlett
  7. Herlig, skal absolutt teste denne når jeg får ovnen på plass;) De stolene var en sånn hangup for meg- men jeg fant dem heldigvis på finn- har to til som trenger nytt sete-så det venter jeg med- stolene er thonet-stoler, kjært barn har mange navn: wienerstoler,kafestoler...mine er gamle- men vet at ølen møbel har nye- ta en titt på bloggen til anita: http://myhome-inspiration.blogspot.no/
    hun har nettopp hatt et innlegg om dem;) Kunne gjerne tenkt meg en sort med armlener-en vakker dag;)

    SvarSlett
  8. Mmmmmmm den så god ut!!!!Denne skal virkelig prøves :))

    SvarSlett
  9. Looks delicious!!! I tried to translate the recipie with the help of my buddy google translate but it made no sense! He can be a little hard to understand sometimes..

    SvarSlett
  10. Denne laga eg til søndagskaffien i dag (bytta ut sukrin med vanleg sukker). NYDELEG!!
    Takk for oppskrift! :)

    SvarSlett
  11. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett