13.10.12

Ny forelskelse!


Nå skal jeg fortelle dere om min nyeste interiørforelskelse; en stol laget av bøyd treverk.


Jeg elsker å lese utenlandske blogger. De gir meg så masse inspirasjon. Og nå i høst så la jeg merke til en spesiell stol i flere på flere av disse sidene. Den dukket om her og der i litt ulike variasjoner og farger.

Den har flere navn, men ble først designet av Michel Thonet i 1859. Han var den første som startet med å varme opp og bøye helt treverk, "bentwood".
Derfor denne karakteristiske stolryggen. Han kalte den for "214", men senere har den fått flere navn; "Vienna cafe chair", "Vienna side chair", "14" og sikkert flere. Slik jeg har forstått det, så heter den jeg har funnet "18", på grunn av den buede formen på treverket under setet.
(Rop ut om dette er feil.)


Nå står min blonde og fagre forelselse på kjøkkenet. Elsker det lyse treverket og nettingsetet.  Jeg skal definitivt være årvåken etter flere slike stoler på mine framtidige runder i bruktbtutikkene.  Men nå har jeg jo sladret om denne stolen til dere,
så jeg får kanskje litt konkurranse...? ;)

Hva synes du om denne? Du har helt sikkert sett den før. Kanskje du har en eller flere slike selv? Om ikke så har du helt sikkert sittet på en slik på en kafe eller restaurant, 
et eller annet sted i verden. Nesten garantert.  


En liten youtube-film om Thonet stolene.
For spesielt interesserte. :)

_____

I am in love with this classic Thonet chair. I found my own example at the local thrift store.
I definitely are going to keep my eyes open for theese chairs.  
Pin It!

12 kommentarer:

 1. Jeg synes også den er vakker - og har en stående i garasjen i påvente av reparasjon av rottingsetet ev. nytt tresete. Når den endelig en gang blir sitteklar, skal den være med ut på "hytta", et hus like gammelt som hovedhuset deres. Under min mørkebrune Wienerstol står det "Thonet" og et årstall jeg ikke husker i farten, så den er jammen originalprodusert.

  SvarSlett
 2. KJempefin stol. JEg har sett at Ølen Møbel har tatt den inn. Anita bak bloggen My Home som er med og driver denne butikken.
  Fiin butikk som jeg pleier å stikke innom når jeg er på hjemlige trakter :)

  Grattis med ny stol. Det er så herlig å gjøre slike kupp, for jeg regner med du fant den på gjenbruken...?
  Ekstra artig i såfall :)

  SvarSlett
 3. Stolen minner meg om barndommen...
  Vi hadde slike rundt kjøkkenbordet nemlig ;)
  Først i hvitt, så malte min interiørfrelste mor de gule.
  Rottingen i setet ble utslitt og far snekret nye seter av finèr-plater.
  Etter "ørten" år måtte stolene byttes ut pga slitasje...
  KOS deg med din nye forelskelse!
  Interiør-forelskelser er herlig hi, hi.
  Klem May Helen

  SvarSlett
 4. En kjent og flittig kopiert stol dette. På slutten av 80/begynnelsen av 90-tallet husker jeg IKEA hadde en kopi. Den var flittig brukt av mange studenter og ga litt fransk stemning på hybelkjøkkenet. Den svarte var min favoritt den gangen :) Originalen med flettet sete er vakker, men en ny 214 koster fort en del tusen så et bruktfunn må være supert! Blir spennende å se om du finner flere :)

  SvarSlett
 5. En slik en ønsker jeg meg også!
  Kjempe fin:)
  Du er heldig!
  Ønsker deg en super søndag :D

  Klem Kristin

  SvarSlett
 6. fine fine stol, var å "prøvesatt" den i ølen på torsdag, ønsker meg en slik. :)

  fin søndag til deg og dine.

  Henriette

  SvarSlett
 7. Å, der er fine Kubus igjen...! Eg får hjartebank kvar gong den dukkar opp i bileta dine, og lurer på kvifor i all verda eg gjekk frå Kubus 4 på Interia i Trondheim... ;)

  SvarSlett
 8. Ahh..Deilige bilder fra dette rommet! LIKER veggen:))

  SvarSlett
 9. You have a very beatiful blog!
  I pin some of your awesome photos.
  I find my way here thru Faaglarna blog.
  I will come again.
  Have a nice autumn!

  SvarSlett
 10. Du har øye for nye trender, min venn! Nydelig stol! Fikk lyst på - og har definitivt sittet på mange sånne.

  SvarSlett
 11. For ett kupp du har kommet over!
  Jeg ønsker meg en, eller kanskje to i sort -
  så fine : )

  Håper du har fine dager -
  og at vi snart ses igjen <3

  KLEM

  SvarSlett
 12. Du, hva slags gulv har du på kjøkkenet ?

  SvarSlett