16.1.13

Norske DesignmøblerJeg må vise dere en bok jeg fikk av min mann. "Norske Designmøbler 1940-1975".
Den boka er laget i sammenheng med en utstillingen "Norwegian Icons" som pågår i Blomqvist Auksjonshus i Oslp, akkurat nå. Dere som kan, bør absolutt prøve å få med dere den utstillingen. Min mann og jeg var der  på fredag. Det var utrolig gøy å se så mange møbler som jeg har
vokst opp med, som jeg har sett i huset til besteforeldre, tanter og onkler.
Så mange flotte designikon, som jeg ikke visste var norskproduserte. 

Foto: An-Magritt Moen

Noe halvgode mobilbilder. Men bildene viser et utvalg av møblene som er på utstillingen. 
Det er på høy tid at vi normenn blir bevisste på vår egen møbeldesignarv. 
Det står nok mange, mange bortgjemte ikoner på loft og kjeller, 
så nå er bare å begynne å leite og bli bevisst på hva som er av verdi.
___________

This is the title of the exhibition taking place in Oslo right now. 
It shown Norwegian Design Icons in the periond from 1940 to 1975.
Pin It!

5 kommentarer:

 1. I would attend that exhibition, I love Norway Style so much... especially yours...

  SvarSlett
 2. ahh den boka har jeg så lyst på! Kjøpte den andre jeg. Tror jeg og louise misset dere akuratt. Så flott utstilling, kunne gått der leeenge og drømt meg bort. Og hvilken lykke med de saturn bollene dine ;D Glede!

  SvarSlett
 3. Fantastisk! Nå vet jeg endelig litt om den lille emaljebollen jeg fant blandt restene etter et arveoppgjør for flere år siden. Jeg falt pladask, men ingen andre skjønte hva jeg skulle med den gamle greia. Saturn!
  Skulle gjerne ha vært på den utstillingen, men jeg bor i feil ende av landet, dessverre.

  Ingvild

  SvarSlett
 4. Kjøkkenstolene mine jo;) Ja det finnes mye fin norsk design, som vi alle burde ta bedre vare på og sette større pris på. Ser ut som en fin bok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg sa det til mannen min da vi var der, at jeg visste om ei som hadde fått tak i flere like. De stolene er fiiiine!!

   Slett