14.10.15

Resymè


Sist innlegg jeg skrev var i mai. Hvor ble resten av sommeren på bloggen? 
Nå er det allerede oktober. Jeg som er så glad i å blogge, egentlig...Jeg har drevet nettbutikken min nå i to år. Jeg elsker arbeidet mitt, det gir meg masse glede og mange utfordringer. Men hadde jeg visst hvor mye jobb det skulle bli, så tror jeg at jeg måtte tenke meg om både ti og tjue ganger før jeg hadde startet. Det har vært ganske annerledes enn jeg hadde forestilt meg. Jeg vet ikke helt hva jeg forestilte meg. Jeg forstod jo at det ville bli mye arbeid, men SÅ mye arbeid. Hmm...Men ikke misfortså meg altså, for jeg sier det igjen; jeg ELSKER arbeidet med butikken. Det har bare blitt så mye, mye mer enn forestilt. Når noen nå kommer til meg og vil ha råd om hvordan starte egen nettbutikk, så kan jeg forelle litt. Beskrive en del, fortelle hvordan isfjellet ser ut, liksom. Men alt det som er under overflaten, det klarer jeg ikke å beskrive. Alle timene med macen på fanget i sofaen, alle kveldene og sene nattetimer. Alle små feil med det tekniske. Nettbutikkløsningene som stort sett fungere, men som ofte hikker og må rettes på. Min mann og jeg har gjort alt selv. ALT. Designe utformingen og utseende. Vi har gått fra en nettplattform til den andre, og nå må vi gå tilbake til den gamle igjen, bare fordi det tekniske krangler med oss. 
Og så er det produktene. Finne interessante og relevante produkter som er tro mot profilen vår. Ta kontakt med forhandlere. Få i havn avtaler og bestillinger og sendinger. Har vi mange nok produkter, har vi gode nok produkter, vil det selge, har vi variasjon, er det for dyrt, for billig....? 
Så legge inn bilder av produkter, skrive alle omtaler og tekster selv. 
Og det økonomiske ja. Balansen mellom inntekt og utgift. Jepp. Et helt kapittel for seg selv...

Jeg har ledd og grått. Jeg har revet meg i håret og ville gitt opp mange ganger. Hvordan bli sett? Hvordan være interessant? Hvordan nå ut? Produktene selger ikke seg selv om de ikke blir sett. 

__________

"Alle våre produkter skal ha en fellesnevner; de er rettferdig produserte. Alle som har laget produktene våre får rett lønn for arbeidet sitt, og de skal ha gode arbeidsforhold"

Dette er grunnmuren vår og dette går jeg ikke bort ifra. Så jeg velger mine forhandlere og mine produkter med omhu. Jeg har troen på butikken min. Jeg har tro på konseptet mitt. Jeg vil dette! Det er dette jeg liker å gjøre! Så jeg gir meg ikke! Så får det heller være at jeg ikke får "rett lønn for arbeidet mitt", hehe. Jeg har ikke blitt rik av dette altså. Jeg har ikke tatt ut noe særlig lønn i disse to årene. Så, har du er en gründer i magen og går med planer om å åpne nettbutikk. Tenk deg godt om. Vær forberedt på masse, masse jobbing og lite inntekt den første tiden. 
Håper jeg ikke har skremt noen nå med dette innlegget. 
Jeg vil bare være ærlig og fortelle hvordan det har vært. 

I tillegg kommer hverdagen og livet ellers. Alt skal favnes og leves i. 
Familie, forhold, barn, skole, lekser, oppfølging, aktiviteter. 
Alt som er godt og vondt. Hyggelig og vanskelig. 

Livet altså. 

Jeg har slitt med tungsinn og depresjon oppi det hele. Jeg har jobbet som en helt med meg selv og mitt eget hode. Men det får bli temaet for et annet blogginnlegg. :)

Takk for at du tok det tid til å lese dette, min venn. 
Takk for at du forsatt følger meg. Jeg håper du titter innom igjen, for jeg låver å fortelle mer om både butikken, livet og hverdagen. 

-klemPin It!

5 kommentarer:

 1. Du er en ekstra helt som gjør det gjennom depresjonens grå slør. Heia dere!

  SvarSlett
 2. Mange kjærleiksklemmar til deg!

  SvarSlett
 3. Så ærlig og fint skrevet! Jeg heier på deg!

  SvarSlett
 4. Jeg tror nok jeg vet hvordan det er - og skjønne godt hvorfor du er villig til å betlae med svette og tårer for dette

  SvarSlett
 5. Jeg tror jeg vet hvordan det er - og skjønner godt hvorfor du er villig til å betale med svette og tårer for det. Jeg er her hvis du trenger å sparre med noen som har "vært der". Masse styrke og kjærlighet til deg! 💚💚💚

  SvarSlett